歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (41) 一二一二捉住你隻手教你砌模型

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
過海關真係好煩我當初都係先斬後奏,仲要呃鳩佢只係值千幾蚊
頭post教學又要改,新手入門配備
神剪+水簾+infinity+意大利泵
我都係
同埋噴場係咪播毒場
上次去,隔黎有兩條撚樣抽風箱外面噴,勁大味
不過噴場d抽風箱又真係污糟到仆街,一開大風d就塵土飛揚
仲有豬嘴同空氣清新機
買部空氣清新機當吸下塵都好,我本身有,不過無甲醛filter,巴打講講下我又想換部小米
因為小米都算最平
咁噴AV油水性油又唔係必要
叫做最平又隔到野買個甲醛filter 保平安
神剪都嗰唔係必要啦 台灣gorilla s type 做到嘅野同神剪差唔多 仲要平過佢 泵用啲一千頭sparmax都夠晒

本身用銼再磨完發覺唔同色
係咪我剪既時候剪得太貼舊件白化左所以唔同色
雖然我知如果上色就可以當無事發生
洗件用咩浸最好
如果唔同光澤就好覺眼
淺左/白左?可能係 外面氧化黃左,磨走左外面一圈就露出入面白色膠。

新手初下海
上哂色唔扭得
一扭就甩漆
跟住啲關節位/窿位/連接位唔小心上到少少色厚少少咗就緊過處女
想扭返出嚟就已經斷手斷腳斷件
痴死屍站掉入櫃算
吸收經驗唯有下隻再做好啲
Btw想問下手個啲軟件係咪要上底灰/用gaia隻primer先無咁易甩漆?
bluetack 痴頭
無心機搞
求9其就算
呢D牙牙乍乍既造型尤其易甩漆
個大脾盤骨位關節又係
有冇ching砌過rg多3
岩岩收左隻返黎 有咩要注意
買左好多
砌都未砌
細件極度易爛
尤其要上色就小心d
Good luck
仲要小心唔見件,我已經唔見左心口件藍色細件,冇仇報
膊接武器條野易斷
模型玩家日常

我都成堆山積

巴打儲開40K定Aos
係啊!佢地除左係靜態模型之外,仲可以落場對戰

不過主力玩對戰既朋友通常冇咁好心機油或者係上色個standard冇咁高

如果你有興趣可以睇下佢地官網,入面有list價錢,係灣仔,九龍灣有佢地Offical既鋪頭,同時都有其他零售商有售例如 Ym,MB,Fun Atelier

https://www.games-workshop.com/en-GB/Home?_requestid=816810
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞