歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (41) 一二一二捉住你隻手教你砌模型

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
要兩頭走
fb search 大細路工作室
BANDAI RG係咁出

唔撚搞MG 係因為 大陸廠 抄到MG

佢地MG 有時又HEA出 出得精密D 出得靚D 大陸抄鳩到咩
乜鳩野 GP02 渣古 大魔 E D咁撚多人爭住買既款 又唔出更新版

咪谷哂落RG度大陸廠抄唔到RG呀嘛
其實我反奇點解大陸唔放大RG版出,好似變形金剛勁多放大版。
模研能者,淘寶黎
連運費應該2500度
唔想煩就比貴幾舊大細路包送上門
因為唔係撳個制就放大到,rg都未抄到,點放大出
有無大神用過呢隻刻線刀
https://youtu.be/5H7F6TTnGho

而家用緊呢隻,好似玩到虧虧地
因為RG套模多又難搞?
個量唔夠大既起咁多套模仲要修,大陸廠為唔到皮
所以點解bandai先叫黑科技
淨係條骨都有排搞,唔好話rg, 多色成型都未必搞得掂
我都係 今日狂噴水
我諗應該係部機... 一次過唔太頂到咁耐
我個零鐘逼住要停手
Modo 囉
我用咩油都味試過噴骨會裂wo
香港如果要攞牌 好多情願唔做 又唔係咩大生意
毒性同臭唔臭無關係
D水好大陣漂白水(精)味
我要主要要唔臭
但買唔到T13
雖然我好唔想咁樣讚大陸嘢
但事實上軍艦方面大陸廠係做得幾進取
邊度消息 gaia 停產
我反而覺得琺瑯油成系列都好臭 不論油 x20 松節油 etc
exact7ly
筆塗親我老母都話好大味
威龍香港design 中國生産,不過係陸軍多

我鐘意飛機玩tamiya/hasegawa/revell/紅星

中國模得trumpter 見得人
新手睇完偏新手文有D白痴問題想問

想問下高達噴消光係咪通常都要拆開晒手腳黎噴?

定係可以成隻一次過噴架,因為睇片d人好似通常都拆開黎噴

Thank you!
Up2u 只要問吓自己 隔勒低無消光 接唔接受到 接受到就唔駛理人點講
收到 !thank you !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞