總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
連登唔打擊打手posts
好快都搞唔掂

中共好識玩分化
1. 打手
2. 一手硬一手軟
3. 內鬼滲透
4. 造謠

求其一招加埋無底資源都好難拆
我地要快啲聚焦返之後可做的事(例如樓主的提議)
一時間無仗打無左共同敵人就必然會係咁,好難解決。而且連登又有大量PR引戰扮互屌,擴大矛盾
由始至終 泛民根本唔係自己人 分咩化啫
連登話要總辭
連登看天下!
成個抗爭都係由民眾帶頭,泛民永遠都只係逆來順受,依家佢哋任期完咗更加冇資格自己決定去留,所以公投都係一個方法,但係要睇時間許唔許可、同埋泛民接唔接受

其實叫泛民總辭嘅聲音已經好清楚,唔支持總辭嘅理據好薄弱,多數都係保守嘅人或者泛民支持者,所以公投就算唔舉行,答案都已經好清楚,泛民必須總辭
不能同意更多!
而家中共仲唔駛點諗添:
派十個吹總辭, ( 熱普城 之流)
派十個吹留低, ( 689, 譚氏兄妹 之流)
要簡單二元分化, 香港人就互相攻搫,
中共自己唔駛出面就分化到
不戰而屈人之兵
其實中共呢次用嘅計策唔難,
只係大家都身處在充滿怨氣嘅地方先至睇唔出
並且用最原始的方法表達, 攻擊和自己[有少許] 立場不同的人
本身就冇可能有共識ga la
各有各做lor

比碧雲姨做哂la
公投解決
其實都可以估到有民調個結果好大機會係50 50
就算我地點話個新臨立會唔合法乜乜乜都好
問題係佢地點都會9月就開返會
而且啲今年排緊隊嘅方案唔洗由一讀重新開始
所以喺政治現實嚟講
一定係會有好多人覺得如果係咁泛民應該留低

所以燒山方案其實係諗得過
問題是如個 證明/ show / 定義:
[叫泛民總辭嘅聲音已經好清楚,唔支持總辭嘅理據好薄弱]
呢一點,
在你嘅角度係咁
人哋角度唔係, 所以先有咁多互屌post ,
留唔留無所謂, 香港人一互屌就前功盡廢了
唔係乜野都一句各有各做就得,唔通一個人去玩火魔, 另一個人同時玩水魔,結果就係兩頭唔到岸,咁都叫ok 咩?

尊重民意
咁港共都可以係自己人啦
共產黨都係 on99
不管泛民是否自己人, 但係香港人可以利用佢哋[某程度上], 因為佢哋有好L多香港一般人沒有嘅資源,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞