總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
拉到咁遠,其實關本土泛民乜事?

本土初選佔優,正選好有機會攞到位
但依家無得選,唔係泛民責任喎

所以不存在含淚撐同妥協

本土好嬲好嬲大家都明
但咁樣向舊泛民出氣有乜用?

總辭問題關鍵係民意授權
唯有民調同公投先可以解決

記住初選投本土係授權佢哋入議會 (同埋相關初選政鋼), 唔係授權佢哋推總辭
反之,四年前泛民既民意授權都已經完左

依家需要新既民意授權
天真的飯民在獨裁體制抗爭的可能性
https://lih.kg/2161554
Bingo Ching
簡而精
推呢個!
對家傳統泛民一樣係咁諗⋯⋯例如民主黨肯參與初選同尊重結果,唔通唔係向本土派妥協?我認為初選成功,係因為本土同泛民都想香港贏而雙方都作出妥協,而唔係一方單方面向另一方妥協

你覺得本土係含嗰一方,只係承認咗本土喺呢一刻實力未夠⋯⋯咁請本土派爭氣,喺區議會要傳統泛民含番轉頭囉
條友完全九唔搭八
廢撚事覆佢
啲邏輯錯晒,格硬要為泛民護航真係好難睇
Push
常見係一回事,但係咪普遍接受係另一回事⋯⋯至少喺歐美,而家做警察仲係光明正大
首先,初選係泛民搞的,唔係本土逼泛民妥協

依加係革命途中,唔容許咁民主式嘅鬥爭,晒時間,泛民唔想進步嘅就唔好話自己為香港民主革命,交返俾本土/想革命嘅人

一定要全部留/全部走
次次有咩大問題就瀨落中共到
你一早講明總辭就唔洗搞到咁啦
泛民冇責任既?
留係議會用政府資源去抗爭
有資源民主派作用都唔太
冇埋資料會點算?
我哋無本錢分化
大家各有各做
齊上齊落 (留低)
泛民唔係咁諗喎,佢地冇人話要公投決定喎,依加佢地主張留低係佢地大部分嘅個人諗法,完全冇考慮民意嘅意欲喎,所以本土先會出嚟屌泛民唔理大局只為議席

同埋你計返初選啲票數,泛民自決有幾多席,本土又有幾多席,點都唔會係佔優喎
其實DQ同延後選舉已經目的達成, 下一步係下次立會再DQ, 中間辭唔辭職我又覺得無咩影響, 反正中共已經不停使橫手, 辭職同留低都係無用
跟民意啦
依加唔係要革命咩?你想點樣合法革命?示威同革命係唔同㗎,你想革命嘅話點解要睇民意?唔通71衝入去都要投過票先衝咩
我睇到最新條片,廣傳媒嘅,都講到總辭理據同埋最緊要係公投睇民意,睇下聽日整唔整合到再開post
唔想見到而家咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞