總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
而家唔係合唔合法嘅問題, 而係要整合民意, 而家香港人分成兩派, 一邊支持留, 一邊支持不留, 然後互相攻伐, 這是權貴樂見的,
我們而家要揾一個合二為一的策略, 團結番香港人
[公投]同[民調]係其中一些選項。
同港共一齊唔守基本法根本唔係自己人
何來分化
泛民唔係咁諗喎,泛民自己已經決定左留唔留,依加日日群情洶湧叫佢唔好留,佢哋一啲反應都冇喎
nonono
有人覺得基本法係支共諗出黎, 守黎做乜,
唔通嗰啲唔係自己人?
自己人的定義是: 要隊冧而家啲[權貴] 為目標的人
個個post我一叫大家不如著眼海外議會
就自動轉移話題

甚至開過另一個post又扮嘈過
萬分同意
由一開始特登唔DQ民主黨 只DQ公民黨已睇到分化
中共期待民主黨成為大家眾矢之的
然後再俾公民黨留多年
想所有民主派爭論是否總辭激化內訌

記唔記得真正的敵人頭目
唔係泛民 唔係港共傀儡 係中共
中共最識玩分化
你可以看低中共
但要睇清楚人地權術好識玩
部棋行得好好
特登俾泛民議員留多年
等抗爭派話佢地戀棧權力
上年出咗和勇不分同be water之後
運動得以延續更耐
就係因為佢地分化唔成功
而連泛民都開始be water進化

就算你覺得泛民唔係好,佢地都唔係本土派要清除的敵人
而家d建制議員只需要隱形睇我地鬥
中共繼續bum錢俾藍絲youtuber洗腦(佢地views好高唔係講笑)
如果仲俾自己私怨或者網絡風向掩蓋運動背後的最終目標
香港真係要輸。

無論有無總辭都好
兄弟爬山啦
如果而家有好清楚嘅民意, 而佢地違反左, 佢地喺抵屌,
而家香港人你屌我, 我屌佢, 飯民更係乘機CAP 水 啦( 至少支持總辭嘅人會咁諗) ,
如果有[公投] ,人民叫佢地總辭, 佢地留咗任嗰啲彈出黎都似, (如果唔係佢地個個變晒 馮檢基之流, 左右不是人)
而家大家咁互屌, 牙齒印多左, 將來就好難[兄弟爬山,各自努力]架啦
民調睇怕都係一半半,最多六四開,總之就冇一個好大嘅共識。恐怕無得淨靠民調去拆,要搵D中間落墨方案,唔好比二擇綁住。
中共柒咗咁多次終於醒返次
掟個波畀你 等你地係立法會嘅兩面不是人
被DQ 嘅應該全部去英國組織流亡議會 !!!
https://lih.kg/2132218
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞