總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
Push
諗到!
1)留任,平時唔去開會。
用留任資源搞個體制外議會議事。(明留實不留)
2)留任後再集體總辭,表達對此臨立會的認受性予以否定( 議員出缺政府需唔需要再就此進行補選? 我諗到頭都大埋 !!)
3)........
我不才,暫時只諗到兩個, 拋磚引玉大家有什麼意見?
支共最鐘意分化
人地請專業公關公司玩分化
14、16、19年都好 本土派再折墮都好過傳統泛民要靠政權DQ助攻選立法會啦
Push
同意,咁最有效防止分化,一切以團結最多人做大前題
傘後本土派內部互屌成點都好 大家共識就係你泛民冇撚用
燒山識玩

燒山呢招唔錯
https://lih.kg/2161605
海外議會先係主菜呀!
同意
正如你所講,面對獨裁者,任何有效嘅抗爭手段都係犯法,咁就唔好同我講退出議會係正當性、民意授權等問題,因為呢啲根本係偽命題

你真係天真地認為私鳥、裝修呢啲行為,當中冇泛民支持者隻眼開隻眼閉,一面倒只追究警暴?

你唔可以否認,本土抗爭派呢一刻唔能夠完全取代傳統泛民,退定唔退都只係五十五十,傳統民主派同本土抗爭派,各自單獨嘅力量都唔足以影響大局,但團結一齊就會有好大嘅能量

既然議會係非法,就唔存在授唔授權嘅問題,反正做任何決定都有風險⋯⋯無論係去係留,我只著重相關人士之後嘅表現,你唔信泛民係一回事,但我認為如果泛民覺得議會路線重要,咪去囉,民意授權嘅問題我一樣隻眼開隻眼閉,但佢哋要衡量自己獨力面對共产党仲可以做到幾多嘢,正如區議會選舉,我信唔信陳梓維係一回事,但踢走葉傲冬永遠係優先目標
Push
你班撚樣成日叫人不分化,中晒教條主義
依加泛民有權在手漠視民意呀,理念唔同點解唔可以分化?當初叫人不分化嘅目的係叫泛民唔好分化勇武呀,依加泛民有咩資格叫人不分化呀?

不分化咁點解要分泛民本土呀?理念都唔撚一樣
唔係包容裝修,而係前題係因為對家係無賴,所以接受可以贏嘅手段

你一定明白如果將裝修喺歐美呢啲君子國家進行,會大把人支持警察
一句總結,未又係本土含淚撐泛民

本土俾人打壓到冇權冇勢,泛民就揸住權力永不向本土妥協囉
BLM?
人地示威破壞looting係幾咁常見你知唔知,最後民意有冇變?BLM收皮未?
大家可唔可以唔好著眼喺個
由中共港共搭嘅雞棚?

將目光望遠啲
自己起過個新嘅得唔得?
推呢個
Burn Hill 解釋得好好
https://youtu.be/Rirs2gapVhM
https://youtu.be/Oe_TTxKub-E

唔好失去五眼聯盟

同意
留嘅全力阻臨立會
走嘅成立海外議會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞