總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
佢地咁樣姐係更加表露真面目
幾好
yep..

你見連登呢排咁多分化帖就明
中唔中伏都好,泛民一如以往出賣我哋
Push
Push
由頭到尾和勇不分只係限制勇唔畀割和,但和可以隨時割勇。

共產黨不嬲用泛民嚟做建制b隊
唔明點解到依一刻輸到咁都仲可以開啲咁嘅post幫泛民spin,仲係唔肯接受泛民一直做得差依個事實

2019年忽然關心政治嘅唔該溫返泛民依幾廿年做過乜
公投,民主就係要將決定權回歸市民
同意
兩邊都有道理時交由民調決定
唔撚洗拗
其實呢本土同泛民嘅係意識形態之爭 分裂係遲早嘅事以前本土未必有本錢搞割裂 今日好難講呀
Push
Push
都on9 白鴿黨阻對議會既邊法,都比對家拆哂
Push
Push
Push
agger
但我會質疑,泛民到底有幾想攬炒?
有冇唸過,其實佢哋只係想香港回到2019年6月之前嘅狀態,永續獨裁者,擁有假民主選舉就心滿意足。

兄弟爬山,我哋真係向同一座山嘅山頂進發?
以前講兄弟爬山, 係和勇互相Cover, 互補不足
但係今次議會戰線, 走嘅同留嘅其實係各有各行動, 互相幫唔到手
選擇走嘅, 走咗就已冇咗議員權力, 而且因為唔係所有人一齊走, 效果唔夠大
選擇留嘅, 等於認同呢個中共委任嘅議會, 同一直以嚟向國際表達嘅訊息有矛盾

所以兄弟爬山呢個概念唔適用喺今次呢件事
我反而認為大家更加要記得「齊上齊落」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞