總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
對....真係呢幾日.. 互屌到痴線
事實
你搞?
而家民意研究室搞緊online投票
都算係咁,雖然未有結果,但請尊重結果
如果唔認同結果,請自己出嚟搞個公投,同戴生夾又好
係呀 不過我覺得唔怪得佢地嘅 大家嬲呢個政權先會咁大反應 只怪對家太撚高招 同埋清醒嘅手足得閒提醒下大家就ok
公投決定
我認為公投最好
原來淘汰擋路人都叫分化
咁你慢慢同佢地同路啦
販民由頭到尾都只係一班借民主之名
個個月呃9萬8嘅仆街
泛民搞未得
家陣係佢地要知民意做決定
OK?
公投唔緊要
最緊要係大家尊重同順從結果
一陣50.1% vs 49.9% 又出嚟互屌就無謂

我取態係dq4子留任, 其他總辭
一方面推翻dq 主任dq 決定,另一方面有總辭效果
無論投完結果係點,大家要團結
咁又點?你本末倒置左
呢啲野本身應該由換屆後嘅議員繼續做 唔係話議會外有些許功能就可以唔理政治倫理
總辭撚已經唔記得除左十萬之外,仲養住幾多地區辦事處仲有成個組織,總辭完呢筆錢你地比?

我都想企係道德高地屌哂咁多個人無骨氣,要收港共錢,但現實係將來既一年係要靠呢筆錢去做其中一個資金來源,你估你好似民建聯咁中聯辦一幅畫就一千萬?印banner 都要錢啦

無論班議員留唔留係個議會都好,都唔會阻到任何議案,亦都唔會因為佢地留係個議會,五眼就會拍哂手覺得香港已經無事

你地班總辭撚一係就拎一億出黎支撐住未來一年既民主陣營,唔係既唔好企係道德高地
中共終於有一招係有用
但總之 總唔總辭依家咁既局面都係飯民錯
留四個被DQ議員啦
只要提總辭去搞流亡議會就好快無人推post
如果議會唔係一條戰線,點解啲人又咁踴躍走出嚟選呢?
而家冇得選,延任一年,係特區政府叫原班人馬留任,人大話延遲選舉,有人話變咗非法議會,點都會通過所有惡法,呢個唔係今時今日先知,由建制壟斷議會已經知,嗰時又唔嘈?重話街頭議會,各自爬山,點解呢刻又走去攻擊另一條戰線?
以實際情況睇,冇咗議會戰線,即全部佢哋現有嘅資源比晒保皇,現任議員可以攞咩去抗爭?只可以catch 到一時嘅國際眼球,但都做唔到d乜......冇咗個身份,做起事上嚟都麻煩咗....
佢哋留任,又對其他戰線有乜影響?
總乜撚野辭 個立法會會期理應九月完架啦唔係「留」 係「接受人大委任」
咁你都要令佢哋知好多人想公投
得返3星期唔夠,我認為時間唔夠
之前初選都搞咗幾個月
民意研究所係暫時最可行同有信服力嘅一個選擇

好似初選咁
專重大家
Push
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞