總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
push
留任可以玩d咩?對抗到d咩?可唔可以舉例說明?點解唔對抗國歌法?如何阻止到明日大嶼?

決定留任者會面對四方八面壓力?大佬,比壓力既就係黃陣型既人,咁鐘意搵個人對抗自己點解你唔支持林鄭?

坦白講,留唔留實際作用係一樣,都係阻唔到政府/惡法,但你諗吓,上個月政府DQ你,你就冇得做,今個月放生你,你就有得做,決定你議席既人唔係選民、唔係你自己,而係共產黨,你係認命,任政權罷佈,同容海恩鐘樹根冇分別既立法會議員,試問如何依靠一個咁冇骨氣既議員?

如果唔係就點都係嘈
剩返嗰啲係忠實議會戰線
睇live 都知 好勁抽
請問可唔可以講吓有咩可以玩
同埋可以做到咩叫對抗呢

只係想了解吓
Push
公投到梗好

差在夠唔夠時間去做姐
面對獨裁者
任何有效嘅反抗手段都係犯法
革命嘅正當性本身來自天賦人權
社會契約失效,人民就有權用武力反抗

洗撚你販民接受?法律嘅正當性?
你哋販民只係喺個DQ左本土派嘅不公選舉度偷雞咋,以為自己真係有民意授權?

笑撚死人咩
抗爭有好種 ,唔一定係抬去先係叫勇武。其實如律師黨都可以做多好多嘢,喺法律層面做到好多嘢, 做得好嘅話,國際有認受 ,呢啲先係核彈抗爭。我都覺得佢地做得未夠!
自己鬼打鬼
兄弟爬山,各自努力
完全唔明打仗點解要放棄戰線,打巷戰係一條街都不能讓

希望大家仲係記得

兄弟爬山
各自努力

不分化
如果呢個係普遍本土抗爭派支持者嘅答案,咁就真係太自大啦⋯⋯難怪次次本土派意氣風發之時總會奶嘢

如果你覺得裝修係錯,自己好撚大量包容緊勇武
你都係轉行支持政府算啦
agger
一係就睇民調
一係就叫初選贏咗果23個去決定
點都唔係呢班當事人自己決定。
重點唔係接唔接受委任,係對代議政治、對選民既尊重。
如果你期望目的係阻到通過惡法

恐怕無延期,9月照選都幫你唔到,DQ主任已DQ夠數,非建制一定唔過半,即係重演呢4年

無權的抗爭派仲有冇用呢?即使下屆俾素人入哂去,唔夠票點都死
抗爭有好多種....兄弟爬山,各自努力!
唔好乜撚都拎不分化做藉口
睇下販民做過咩好事 打算點做先啦
不要分化
如果佢唔係種票or出千既話係

社會總有一大班唯利是圖,擁抱惡魔既人

你要民主就要接受佢地都有選擇

否則只能行獨裁路線清除曬佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞