總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
會唔會有d誤會?
你睇左上面講左咩, 再理解我講咩
up
唔留任又可以對抗到啲咩
講骨氣 係咪你之前初選投個啲人簽國安法確認書又屌柒咩 選立法會又話係承認呢個政權 初選班人入到閘又話係政府冇dq恩賜你咩 咁全部體制內抗爭都唔駛做啦
兩邊點都要揀一邊 我寧願佢地留 佢地冇做野再vote out佢到
面對獨裁者
任何有效嘅反抗手段都係犯法
革命嘅正當性本身來自天賦人權
社會契約失效,人民就有權用武力反抗

裝修要問過你?
洗撚你販民接受?
法律嘅正當性?
你哋販民只係喺個DQ左本土派嘅不公選舉度偷雞咋,以為自己真係有民意授權?
所以冇乜可能發生
有冇link,ths
咁你要明白嗰條戰線係點打

1)請問本身係唔係反對選舉延遲

2)支持定反對人大釋法呢

呢班所謂嘅議員本身就極力反對
但係聽到多一年議席佢哋就狗衝
咁佢本身反對緊啲乜
條戰線 又係代表緊咩野
要諗多步當投票/民調唔係大比數結果,譬如係6:4或4:6,
我地陣營都好9成9會繼續分裂,
呢點係頭先睇「志豪與志森」今日段youtube片提到
唔知可以點解決,兩邊都各有理據,真係原則性問題,
我諗唯一可以克服到既方法都繼續係不分化、不割蓆、不篤灰

唔知我地仲可唔可以一直堅持到
認同 推
你販民想唔接受,咪好似之前咁岀黎譴責暴力囉?
你地做開咖啦,點解又淆?
ARM
大家團結一切 勿分化
公投,3星期真係無得搞,一陣民調出結果又話唔可信唔公道,要公投先真實,咁就碌柒啦

公投短時間內搞到,我支持
搞唔到/無人搞,就要信服民調結果
之後個啲講咩民調結果唔可信嘅全部都係on9, 輸打贏要
(今次咁大爭議,2邊都有機會輸,實有仆街衝出嚟話唔信,唔得)
如果唔打算跟民調結果嘅人(例如你) ,而家就係機會啦,自己搞個公平公正公開嘅公投,3星期內要搞掂,搞唔掂唔好再話民調唔得啊支啊佐
拎個唔可行嘅方法出嚟而又唔滿意可行嘅做法,不如直接話派你出去一個殺晒北面13億蟲,仲唔快啲去
無論民調定公投主要就係要約束泛民跟民意走,
留定唔留各有利弊,唔好因為咁而分裂。
健康碼,教育、醫護界清算數大把野要理,唔可以為個臨立嘈咁耐
Push
根本連登唔係大多數 睇初選就知
唔好ff咁多
同埋總唔總辭真係咁緊要哂
又畀港獨之父睇穿

puah
#385扮睇唔到?
推 各有各做 又話和勇不分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞