總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
唔係,而係你堅持公投,唔想睇民調
咁你搞咩,公投,3星期真係無得搞,一陣民調出結果又話唔可信唔公道,要公投先真實,咁就碌柒啦

公投短時間內搞到,我支持
搞唔到/無人搞,就要信服民調結果
之後個啲講咩民調結果唔可信嘅全部都係on9, 輸打贏要
(今次咁大爭議,2邊都有機會輸,實有仆街衝出嚟話唔信,唔得)
如果唔打算跟民調結果嘅人,而家就係機會啦,自己搞個公平公正公開嘅公投,3星期內要搞掂,唔好再話民調唔得啊支啊佐

慢必、朱凱迪都走 跟住泛粉繼續話堅守議會戰線 你地羞唔羞恥
而家公開公正既民調
個個都有投票權又點撚樣操縱?
初選都已經試過啦 效果咪幾好
Push
咪係囉
兄弟爬山呢句野有包括盲撐泛民咩
屌你呢啲兄弟絕交算鳩數啦
最重要係走嗰2個會去搞影子內閣
否則國際根本唔會好重視
因為個間局無改變

今朝中共唔係先提過
喺海外搞流亡議會係完全冇作用嘅
提曬水啦⋯⋯
係,投完去或留都好,唔好再嘈落去!
*格局
留任,入去玩嘢。
應該好多嘢可以玩。
用對方資源,反對抗。
留任對抗者,會有犯國安法的風險。
決定留任者,將會面對來自四方人面的壓力,我認為留任者是真正的勇者。
你信唔信泛民會玩先
比保安抬走當抗爭左
補充返 尊重臭水臭魚呢啲抗爭手段 但係扮衝又唔撚係衝 比啲保安抬撚走都唔掙扎就過撚主啦
你咁樣根本完全曲解和勇不分,根本就冇心討論,只想討戰⋯⋯我本來都唔想再強調,但我始終認為,既然民主派接受咗低調處理裝修、私鳥等呢啲喺法律上冇正當性嘅行為,而家本土就因為議會正當性嘅問題同民主派訣裂?

點解咁多香港人接受私鳥裝修?因為大家明白,對付無賴就要用無賴嘅方法,所以我根本對正當性呢個point係不屑一顧,我唔接受好似宋襄公咁打仗

我一早都覺得共产党放過公民黨係高招,點知咁多人為咗私怨而樂於中計⋯⋯
Push
搞唔掂,香港人幾時可以唔跟土共
Set嘅士碌架⋯⋯

點解要揀A or B?
AB要曬唔得咩?

家吓大家話唔總辭
會俾國際睇到我哋無抗爭意志
咁唔通單單總辭就夠打土共?

要show俾世界睇中共港共
唔係香港合法政權
就應該把心一橫
喺海外成立影子內閣
最理想係英國

當彭定康喺海牙法庭
成功拎返香港治權
喺英國嘅臨立會就即時可以運作

當然未必個個議員有膽量
或者無包袱又出到境
嗰啲想留低議會抗爭咪由得佢哋

依啲先係win win呀!
簡單總結你呢段野
香港人唔需要民主黨、公民黨
push
推,覺得民間期實都係好五十五十
因為兩邊都好似有好有唔好
所以唔會因為呢件事憎死另一個決定嘅人
但最好緊係再搞一次公投,唔好自己內部商討咁on9
Push
好圖
明明辭定留係共產黨俾左2條死路你二選一
跟著全世界用哂所有精力諗辭定留
好多人覺得自己先係主流, 對家少數派就要聽自己枝笛, 所以覺得泛民一定要接受裝修呢d問題, 而冇設身處地落對方角度
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞