總唔總辭都好,我地都中哂伏

763 回覆
2589 Like 218 Dislike
基本上其他會嘅正副主席都係建制派
依家唔會再放軟手腳

第二而家 議事規則已經改左
唔係無限l拉布 佢可以規定兩日內傾晒所有嘢
唔理你有幾多野想傾

第三 坦白講佢哋已經出盡左奶力
換來就只係上次 國歌法
慢必被拖走 其他人都係做返平時嘅嘢 何來阻止
越來越閒倒當年圍內打餐死既味道
共產黨依個士碌架Set得靚
佢都唔在乎你入定唔入
總辭:瘋狂過佢要過既議案
唔辭:傳統泛民俾人鬧死再分化

希望大家仲記得:不分化不割席
要值得擁有民主,必先學懂民主
手法、策略同路線可以辯論爭取支持
但就算唔係最多人支持一方
出到黎見人都要團結 同支持番自己人
外國民主政治就係咁運作
如果香港政治圈冇依種態度 我覺得香港唔值得有民主
Push
十八區區議員
當選舉人票咁玩
兄弟爬山各自努力同不分化乜唔係攞嚟制住泛民㗎咩?
幾時變左做攞嚟幫泛民繼續搵出糧藉口?
尊重民意 齊上齊落
屌 比錯正評
又兄弟爬山啊?dllm爬撚錯山啊依家7頭
為咗10皮人工承認個非法議會幫中共維穩 含撚啦販民打手
屌曬你地全家
老實講中美對抗已經自動入咗波
總辭與否唔會左右到歷史進程
集中喺點樣先輔助到外國勢力
唔係仲好同應該做咩?

何況外國都有曬立場㗎啦
唔通中國伊朗埃塞俄比亞
話班議員留任係endorse政權
我哋就乖乖全盤接受
幾時開始香港人咁介意
班殺人兇手點睇自己?

講樣嘢俾大家知
噚晚喺熱門嘅總辭post
只要有人討論到成立海外議會
就即刻cool down喺熱門消失
好似踢波比人帶住個節奏踢咁

連登只佔民意一成
總唔總辭對成個大局跟本冇影響
同意不分化。
但我覺得要一齊去/留 (策略性留低DQ4除外)
push
留唔留任對中共冇乜影響,建製數票又多過泛民,依家仲有國安法加持,國際反對聲音中共亦唔會理會
今次中共玩分化先係真正目的
又要做雞,又要拎貞節牌坊
同支那人移民外國高呼我愛祖國有咩分別?
其實97前港英政府考慮緊推自決方案黎決定香港前途=1人1票公投自決選特首+立法局
但泛民(前民主回歸派)同中共閉門會議, 加上當時英國外交部極之親共, 呢班人同支那狗妥協, 擅自決定左香港既未來, 先有而家既功能組別式議會(假民主制度)

前民主回歸派 就係而家既 公民黨+民主黨
以為改左個名就冇人記得咩????

民主回歸派 - 維基百科,自由的百科全書
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%B0%91%E4%B8%BB%E5%9B%9E%E6%AD%B8%E6%B4%BE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞