[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (74)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
靜坐 啪啪啪

佔旺啪啪啪

報驚

上星期五落大雨
諗返起學聯呼籲不要前往旺角
又有雞喺Bigmac fb R客,究竟Bigmac收咗幾多廣告費

廣告費係幾多Q
先唔評傑志青訓係咪成功
香港人就係鍾意一步都唔願意踏出
然後笑鳩果d肯行出黎嘅人

果d仲用八十年代搞波思維嘅人就係最佳例子
成日屌足總改革用得多資源但成效細
想回歸雙料娛樂時期
問題係果少少成效都唔願意有
球壇只會永遠原地踏步

華人dna係咁
又有雞喺Bigmac fb R客,究竟Bigmac收咗幾多廣告費

Bigmac 是馬伕?

Bigmac 是馬伕?

亞冠盃「中港大戰」明晚8時於旺角場上演,港超「一哥」東方龍獅主場迎戰中超廣州恒大淘寶。儘管出線機會渺茫,「牛丸」陳婉婷拒絕就此投降,東方龍獅更於球場內外布下天羅地網,包括聘請過百名保安人員維持秩序,以雙重「防」線迎接恒大挑機!

廣州恒大今早乘跨境大巴到港,隨即自費入住位於尖沙咀的五星級酒店,傍晚再到旺角大球場作賽前操練。這支中超「土豪」於首場亞冠盃分組賽主場大勝9人應戰的東方龍獅7比0,惟之後連和3仗,跌落G組第2位,為確保出線資格,可以預期今仗定必狂攻東方龍獅。這場大戰在公開發售門票當日早上已售罄,近日亦有疑似香港網民在淘寶將原價180港元的正價門票炒至600元兜售。

葉鴻輝:信球迷會自制
東方龍獅早前公布所有經花墟道正門入口進入主隊球迷區的球迷,均需出示香港身份證,並向已「跨區」購票的客隊球迷退款,引起恒大擁躉不滿,揚言會在賽前抗議,加上日前有香港球迷因撲飛不成在網上發布煽動言論被警方拘捕,無疑令場外氣氛升溫。

東方足球隊總監梁志守透露,會方與足總一直也有與警方定期開會評估比賽當日的保安風險,東方龍獅亦已自費聘請約150個保安人員,負責場外安檢及場內跌序,屆時作客球迷區將有特別安排,加上警方亦會加派人手駐場,故不擔心引發過火行為。門神葉鴻輝深信球迷會克制情緒:「香港球迷一向冷靜自制,就像前年世界盃外圍賽,大家也是在和平氣氛下為港隊打氣。希望球迷屆時亦能為東方送上精神力量,就算最後戰果未盡如意,我們也會盡力踢出應有水準。」

「牛丸」:承諾搏盡唔留力
隨着傑志於前日3比0輕取南華,東方龍獅將要留待下月6日聯賽煞科戰正面交鋒,決出冠軍誰屬。不過主教練陳婉婷強調仍有足夠時間準備這場「總決賽」,承諾球隊必會在明晚的亞冠盃全力以赴。射手洛迪古斯昨日僅在場邊休息,「牛丸」表示這名西班牙鋒將因肌肉疲勞以防受傷,但無礙明晚披甲,惟在作客恒大2分鐘便領紅被逐的黃梓浩,或因傷免戰。

「牛丸」期望做好防守,即使和波無助出線,仍會先以1分為目標:「無論如何也希望先在上半場保持零失球,讓球員保持信心。畢竟恒大球員個人突破能力較強,即使面對2個以上防守球員,他們也可以強行硬闖,故必須加強聯防溝通,幸而我們還有旺角場的優勢,加上球迷的支持,相信球隊必定會踢得特別醒神。」
黃梓可惜,亞冠表現唔到自己

Bigmac 是馬伕?

雞蟲

big mk 都啱

bigmac叫雞

冰有叫雞
佢條仆街成撚日係我個wall到留言
因為我踢爆佢偷人地相

mk many girls no need call g la
放聽日東方對恆大 學生飛4張,聽日交收,有意pm

想要兩張,但係無得pm

我都想要2張
TG:xdd123

第一場已經柒撚咗啦

第一場已經柒撚咗啦

第一埸係意外姐

第一場已經柒撚咗啦

第一埸係意外姐

對水原三星嗰場踢得唔錯
有一球如果冇佢已經變咗單刀

第一場已經柒撚咗啦

第一埸係意外姐

之後比場都猛咁放題,上場好少少,依家又傷
牛榮vs張莫斯
牛榮vs張莫斯

張莫斯,狗智垃圾
牛榮vs張莫斯

張莫斯,狗智垃圾

聽日好好招呼狗智
牛榮vs張莫斯

張莫斯,狗智垃圾

聽日好好招呼狗智

No problem
其實請百名保安把鬼咩 香港球迷都唔會亂嚟 最多大家都鬥diu
現場有一名在港升學的廣州球迷,他指自己持有香港居民身分證,已買票明日與同學入場支持恒大。他透露,認識一些廣州朋友本來買了東方的主場門票,但得悉要香港身分證才能入場後,以數千元將門票轉售予其他不知情的廣州「水魚」。
現場有一名在港升學的廣州球迷,他指自己持有香港居民身分證,已買票明日與同學入場支持恒大。他透露,認識一些廣州朋友本來買了東方的主場門票,但得悉要香港身分證才能入場後,以數千元將門票轉售予其他不知情的廣州「水魚」。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞