[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (74)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

呢個係狄恩問題姐

明明啲人可以放返岩位

其實左兄右弟都唔係閘既材料 有波都係掘上去 防守又轉身慢無速度

大佬真係唯一得個防中岩佢踢 轉身慢又無乜技術

轉行賣菜最啱

仲要成日係度懷才不遇咁 踢好d波先喇

前幾個post有巴打話以前撞過佢地練波 得梁大佬一早換好晒衫跑步 可能覺得自己付出已經好多

但大佬你本身能力差過人
點睇都要再努力囉

個巴打係我

但佢衰極都係長期港青隊長
YES

電池有44%, 算係幾理想

OK?

聽日場亞冠, 好似無乜氣氛咁

今季本地波, 又似無聲無息咁完左佢

反而季初季中多花生

又CAP圖, 又亞冠突然改代表......

東傑根本可以好多花生.

成日型住油渣又會柒一野出黎, 搶收視

應該冇啦, 睇佢個樣都係等收皮
巴打 你咁樣唔得喎

人地有飛有閪屌呀

大把人放180正價飛
鬼有人會用250同佢買學生飛咩
貪得無厭咋佢

又要po出黎 又要唔開人地名 托咩

先嚇下佢
再9up再爆
巴打 你咁樣唔得喎

人地有飛有閪屌呀

大把人放180正價飛
鬼有人會用250同佢買學生飛咩
貪得無厭咋佢

又要po出黎 又要唔開人地名 托咩

先嚇下佢
再9up再爆

有人想知再講

呢個係狄恩問題姐

明明啲人可以放返岩位

其實左兄右弟都唔係閘既材料 有波都係掘上去 防守又轉身慢無速度

轉行賣菜最啱

前幾個post有巴打話以前撞過佢地練波 得梁大佬一早換好晒衫跑步 可能覺得自己付出已經好多

但大佬你本身能力差過人
點睇都要再努力囉

個巴打係我

大佬on 99
梁大佬,小志強,李毅凱都係果d未有表現,就當自己好勁,球皇款,依d人想成材都難
YES

OK?

反而季初季中多花生

東傑根本可以好多花生.

係,收左檔
YES

OK?

反而季初季中多花生

東傑根本可以好多花生.

係,收左檔

希望佢條水重會射住香港波
攪左3年南華都咁柒......
亞冠盃 旺角場爛地侍候!大菲踩草擰晒頭

旺角大球場變爛地,搞到「大菲」史高拉利擰晒頭? 港超「一哥」東方龍獅將於星期二(25日)晚的亞冠盃分組賽主場硬撼廣州恒大。該支中超「土豪」周一(24日)早上才由廣州殺到香港,下午隨即拉隊到旺角場操練。隊長鄭智、保連奴、高拉特及張琳芃等主力悉數隨隊,而在首循環因傷缺陣的國足後衞馮瀟霆亦可如期候命。由於恒大在3連和後己跌至G組次名,為保提前出線,可已預期明晚定必狂攻東方龍獅。

廣州恒大曾在天河主場大炒有2人被逐的東方龍獅7蛋,不過今次回到狹小的旺角場作戰,有機會考起「大菲」史高拉利,皆因經連日天雨影響下,旺角場雖未現積水,卻明顯略見泥濘濕滑。大菲更特別提前30分鐘出草地踩場兼踢球,親身測試皮球運行情況,惟之後與場監「肉緊」傾到擰晒頭,是否不滿旺角場的場地情況,便要留待大菲於稍後的記者會開金口才能得知了。
完季整返個2616-17 港超大事回顧

旺角大球場變爛地,搞到「大菲」史高拉利擰晒頭? 港超「一哥」東方龍獅將於星期二(25日)晚的亞冠盃分組賽主場硬撼廣州恒大。該支中超「土豪」周一(24日)早上才由廣州殺到香港,下午隨即拉隊到旺角場操練。隊長鄭智、保連奴、高拉特及張琳芃等主力悉數隨隊,而在首循環因傷缺陣的國足後衞馮瀟霆亦可如期候命。由於恒大在3連和後己跌至G組次名,為保提前出線,可已預期明晚定必狂攻東方龍獅。

廣州恒大曾在天河主場大炒有2人被逐的東方龍獅7蛋,不過今次回到狹小的旺角場作戰,有機會考起「大菲」史高拉利,皆因經連日天雨影響下,旺角場雖未現積水,卻明顯略見泥濘濕滑。大菲更特別提前30分鐘出草地踩場兼踢球,親身測試皮球運行情況,惟之後與場監「肉緊」傾到擰晒頭,是否不滿旺角場的場地情況,便要留待大菲於稍後的記者會開金口才能得知了。

爛地
賴地硬ready

轉行賣菜最啱

但大佬你本身能力差過人
點睇都要再努力囉

個巴打係我

大佬on 99
梁大佬,小志強,李毅凱都係果d未有表現,就當自己好勁,球皇款,依d人想成材都難

「你以為自己掂左?」真係適用於唔少足球員
有無link?

轉行賣菜最啱

但大佬你本身能力差過人
點睇都要再努力囉

個巴打係我

大佬on 99

「你以為自己掂左?」真係適用於唔少足球員

都唔夠劉卓軒失望
當年深水埗踢到成個識飛
又控制節奏又有遠射
有無link?

lin有2粒 要唔要
有無link?

lin有2粒 要唔要

有無link?

lin有2粒 要唔要

btw原來我有116票
150票為目標呀咁多位
票投垃王

辛祖同高美斯已經夠票
一人兩票 一票洛迪古斯 一票艾華頓 多謝支持

集中票源All in高美斯

辛祖: 我訓係到選都贏你

嗰個Bigmic乜撚嘢人嚟㗎 囂張跋扈 諉過於人
https://lihkg.com/thread/214825/page/1?ref=android
鼠B 話聽日東方攞到分罰抄我愛梁守志1000次

拎到先算啦辣殺東方

都岩
我跟
如果東方聽晚攞到分我認自己做狗

u已經係9啦...

駁唔到

辛祖853
高美斯869
好危險

迷傑勢力強大,大多椿腳,配票已經成功

如果今年推到顏卓彬拎到最佳年輕球員
好唔好意思拎呀

難啲
應該樂仔+晉銘

如果冇國仔,寧要傑仔

傑仔好少票
樂仔+晉銘幾好,防中位
不過樂仔上年先攞完

已經有報紙幫佢吹奏同起朵

爛地

最好整傷含大啲人
北京時間4月25日亞冠小組賽G組繼續進行,廣州恆大將客場挑戰東方體育。賽前,恆大主帥史高拉利攜鄭智出席了新聞發布會。

史高拉利說:「我們從周六到今天一直在準備這場比賽,在體能方面基本恢復到了一個100%的狀態本場比賽對於球隊來說非常重要,這將直接決定球隊能否出線,希望我們可以用100%的狀態投入到比賽中來。」

「在面對東方的第一場比賽時,他們開場3分鐘就被罰下一人,後來又被罰下一人,所以他們一直是以9人應戰。所以不能拿那場比賽來比較雙方的實力差距球隊目前只拿下了一個超級杯冠軍,所以明天的比賽將不會輕鬆。」

「我在資料上看到說他們的主場比較小,今天去實地看了一下,並沒有小的那麼離譜。所以我告訴球員他們的場地具體大小,因為之前的資料並不准確。只是比普通場地小那麼一點。」

「我不相信他們只想在主場取得1分,任何一支球隊都想獲得3分防守只是一種戰術,他們一定也會尋找反擊的機會。拿1分只是他們的公開言論,但我認為他們依然很想取得3分。所以我們要做好準備,我們不能掉以輕心。」

「對方的場上11名球員都很有威脅,不可能由1-2名球員來完成比賽,而是11個人。隨著優秀的外援來到中超,這對中國足球來說是一件積極的事情,這可以提升中國足球整體的水平,但需要時間,5 - 8年或者10年後,中超和中國國家隊將上升一個檔次。」

旺角場細之謎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞