[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (74)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

咁少人投禾國,學銘
今季踢得咁好
請投佢地一票

都話喇,唔求佢地贏,但點撚解啲冇出過嘅都贏佢兩個成條街啊屌佢老味

有fans ma
全部侯選年青球員港超都出過十場或以上,得兩個唔係

r u sure

yes

星耀呢
有冇肥邱告別戰

甲乙丙都見到喇

真心覺得佢甲組應該都幾屈機

甲乙丙臥虎藏龍,大把人肥過佢,到時冇資格叫肥邱,叫削邱。
唔係話天河場其實仲細過旺角咩
北京時間4月25日亞冠小組賽G組繼續進行,廣州恆大將客場挑戰東方體育。賽前,恆大主帥史高拉利攜鄭智出席了新聞發布會。

史高拉利說:「我們從周六到今天一直在準備這場比賽,在體能方面基本恢復到了一個100%的狀態本場比賽對於球隊來說非常重要,這將直接決定球隊能否出線,希望我們可以用100%的狀態投入到比賽中來。」

「在面對東方的第一場比賽時,他們開場3分鐘就被罰下一人,後來又被罰下一人,所以他們一直是以9人應戰。所以不能拿那場比賽來比較雙方的實力差距球隊目前只拿下了一個超級杯冠軍,所以明天的比賽將不會輕鬆。」

「我在資料上看到說他們的主場比較小,今天去實地看了一下,並沒有小的那麼離譜。所以我告訴球員他們的場地具體大小,因為之前的資料並不准確。只是比普通場地小那麼一點。」

「我不相信他們只想在主場取得1分,任何一支球隊都想獲得3分防守只是一種戰術,他們一定也會尋找反擊的機會。拿1分只是他們的公開言論,但我認為他們依然很想取得3分。所以我們要做好準備,我們不能掉以輕心。」

「對方的場上11名球員都很有威脅,不可能由1-2名球員來完成比賽,而是11個人。隨著優秀的外援來到中超,這對中國足球來說是一件積極的事情,這可以提升中國足球整體的水平,但需要時間,5 - 8年或者10年後,中超和中國國家隊將上升一個檔次。」

咁大菲姐係話狗智on9啦
有冇肥邱告別戰

甲乙丙都見到喇

肥康仲有冇踢?
又有雞喺Bigmac fb R客,究竟Bigmac收咗幾多廣告費

雞蟲

big mk 都啱

bigmac叫雞

YES

電池有44%, 算係幾理想

OK?

聽日場亞冠, 好似無乜氣氛咁

今季本地波, 又似無聲無息咁完左佢

上面開聲叫盡量冷處理,下面收到。
又有雞喺Bigmac fb R客,究竟Bigmac收咗幾多廣告費

Bigmac 是馬伕?

唔係話天河場其實仲細過旺角咩

旺角105 X 67
天河 96 X 68

咁少人投禾國,學銘
今季踢得咁好
請投佢地一票

都話喇,唔求佢地贏,但點撚解啲冇出過嘅都贏佢兩個成條街啊屌佢老味

有fans ma
全部侯選年青球員港超都出過十場或以上,得兩個唔係

r u sure

yes

星耀呢

這個上半季在預備組
有冇肥邱告別戰

甲乙丙都見到喇

有冇肥邱告別戰

甲乙丙都見到喇

肥康仲有冇踢?

冇啦

大佬真係唯一得個防中岩佢踢 轉身慢又無乜技術

轉行賣菜最啱

仲要成日係度懷才不遇咁 踢好d波先喇

前幾個post有巴打話以前撞過佢地練波 得梁大佬一早換好晒衫跑步 可能覺得自己付出已經好多

但大佬你本身能力差過人
點睇都要再努力囉

個巴打係我

但佢衰極都係長期港青隊長

大佬on 99
梁大佬,小志強,李毅凱都係果d未有表現,就當自己好勁,球皇款,依d人想成材都難

「你以為自己掂左?」真係適用於唔少足球員

無錯
以為自己掂左實則未

如果東傑大戰多過5684人入場
咁東方入場人數就會多過傑志
有冇肥邱告別戰

甲乙丙都見到喇

港超都屈屈地, 何況係港甲

港超屈親腳就有
屈勁都係落地快 不過學松泰咁講 咁撚肥落地點撚會慢

屈親人哋隻腳就有
好似沙華咁
有冇肥邱告別戰

甲乙丙都見到喇

港超都屈屈地, 何況係港甲

港超屈親腳就有
屈勁都係落地快 不過學松泰咁講 咁撚肥落地點撚會慢

屈親人哋隻腳就有
好似沙華咁

賴地硬ready

賴地硬ready

聽朝九成落雨
似乎人類已經無法阻止妹祖成為神射手
賴地硬ready

史高拉利: 屌你唔好戇鳩啦,廢就廢啦
東方vs恆大的比賽由印度裁判羅恩·阿魯姆甘執法,這是他第一次擔任亞冠主裁判。
小心la

有咩事咪屌佢個阿老母金
賴地硬ready

牛榮vs張莫斯

張莫斯,狗智垃圾

聽日好好招呼狗智

No problem

牛榮好波 最好有得睇埋聰頭

牛榮上場對南區睇落狀態好好, 步頭好爽, 就算踢到抽抽地都係咁喪跑, 痴孖筋

養生波出全力
亞冠賽冇哂力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞