《只有做愛的時候我才聽得見聲音》(2)

1001 回覆
340 Like 7 Dislike
Priscilla真係一個死八婆嚟
另一篇未寫完,等等下一篇就係p收皮
依家晴晴好似一個人住4人房?
Yup
係4人病房
醫院重甜諗起都甜
要落重甜呀
快d醫好晴晴去天台bbq
Live jor
等你
好好睇呀樓主,追到停唔到呀!一晚追曬你d故,快d再出post啦🤪👍🏻加油加油
停呢d位
有錢4人房都變單人房啦
入黎一睇又係睇到條臭雞
又等到
樓主 我地洗唔洗整定個早餐等你
lm!
一個係自己女朋友,一個只係上左三個月床嘅人所送嘅頭盔,俾你你會點揀?

Alex本以為呢個係一個輕易就可以作出嘅決定,但真要選擇嘅時候,佢卻猶豫。

亦正係喺呢一刻,佢先發覺,自己竟然在乎一件死物多過自己女朋友。

唔係,或者佢在意唔係個頭盔,而送呢樣嘢俾佢嘅嗰個人。

「咁都要諗?咁都揀唔落手?」Priscilla問。

Alex猶豫左幾分鐘,最後伸手從Priscilla手上攞返嗰一個黑色嘅頭盔,嘴裡抱歉一句:「對唔住,如果你真係逼我揀,咁我只好揀呢個。」

Priscilla錯愕左幾秒,然後嬲到爆咁話:「Alex 你好嘢!寧願要個爛鬼頭盔都唔揀我!好!我依家就走,我走左之後你唔好後悔呀!」

對方轉身就走,Alex望住對方離開嘅背影,無作挽留。

一直以嚟,佢都未認真理清過佢心入面對晴晴嘅感覺,而就喺Priscilla剛才逼佢揀嗰刻,佢望住個頭盔,腦海突然回憶返佢同晴晴所有嘅經歷,由第一日見面到最後一日分別,所有一點一滴都浮現眼前。

嗰一瞬間,佢淨係想從Priscilla手上攞返屬於佢同晴晴嘅嘢。

佢一直都以為自己仲係七年前嗰一個迷戀Priscilla嘅Alex,原來已經唔係,原來佢個心早就變左,而佢卻一直都無發覺。

如果唔係Priscilla死都要逼佢揀,可能佢都唔會覺悟到,原來自己心入面鐘意嘅係另有其人。

佢拎住個頭盔,坐喺床邊,心裡怪責自己點解咁後知後覺,點解咁遲先發現到自己真正嘅心意,如果早啲發現嘅話,咁佢就唔會同晴晴解約,亦唔會俾晴晴走。

更唔會同Priscilla一齊,咁就唔洗浪費大家咁多時間,就唔洗傷害左對方。

Alex,你反應真係太慢啦...

「叩叩—」

何管家敲敲門,行入間房問:「少爺,今日你洗唔洗煮飯,定係你又同Priscilla出去食?」

Alex回過神來,答:「唔洗啦,Priscilla已經走左,應該都唔會再返嚟,今晚得我同你食。」

「哦,明白,咁我預煮少啲米。」

「嗯,辛苦你啦。」

何管家正要轉身離開,Alex又叫停佢話:「係啦,何管家,你係咪仲保留住,之前晴晴發過嚟嘅嗰啲個人資料呀?」

「嗯?你講當時我地招聘所收集嘅資料?」

「係呀,你仲有無keep呀?」

「都幾個月前啦,我唔知有無刪除左,我陣間揾下。」

「唔洗啦,我自己開電腦揾下。」

當時招聘合約床伴嘅時候,每個女仔都被要求send自己個人資料嚟,上面會寫上詳細住址、職業等等資料。

Alex想揾返晴晴嗰一份出嚟。

既然打電話唔通,咁要試下去對方屋企甚至係工作嘅地方揾。

佢想知點解對方突然無左消息。

想搞清楚佳瑩所講嘅「晴晴、一百萬」係咩一回事。

仲有,想再見對方一面。
啱啱瞓唔著諗住上嚟睇下更未,點知睇完更加瞓唔著

加速一下
今日係咪係咁多喇?
仲唔訓,巴打住外國?
係文呀
感動 入黎有文不特止 仲係收港女p皮
Alex 以後都唔好放開晴晴 我覺得佢哋會慰藉到大家心靈中家庭的創傷 晴晴係一個好女仔值得幸福
睇到岩岩終於睇曬 又要等lu

樓主做咩仲未訓
Same here早抖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞