《只有做愛的時候我才聽得見聲音》(2)

1001 回覆
340 Like 7 Dislike
樓主,求你快啲俾番晴晴我
P
對p嘔心既感覺
除左港女仲有mk feel

尤其句alex bb
直程想中7佢
睇到好肉緊 晴晴唔好有事
嘔心 ,skip,分手先睇
快啲到聽日
兩日時間追到live
有冇人同我一樣一路流馬尿一路睇
啱啱用三個鐘由頭追到live
樓主你真係寫得好好
唔知點解我覺得同Your Lie In April有啲異曲同工之妙,雖然樓主呢個故事嘅劇情好唔同,但係都做到同一個效果,爭在唔知sad定happy ending
樓主神作
睇左幾日P
晴晴都係突然有病,我想睇P屋企突然破產又比alex飛
留名
P好似一路冇問Alex 晴晴係邊個而家見Alex對佢冇感覺 應該估到Alex心目中有第二個🤥
其實話好聽嗰個真係晴晴

佢已經死左
晴晴呢
見好多人都話唔鍾意P

我反而覺得係因為樓主趕收尾,明明讀者之前都對佢冇乜印象,之前佢出現都係為咗晴晴同男主角之間嘅關係增加曲折同挑戰性,如果最尾一齊到就有種患難與共嘅feel。而家一連幾章喺度瘋狂寫衰佢,而又格硬好似有意無意中又講啲晴晴嘅好處,搞到成件事好怪,好作狀,有做多咗嘅感覺。

點解要寫P同男主角喺埋一齊然後又火速分手?為咗講P有幾港女格?咁不如直接輕輕帶過佢,等佢淡出,直接話喺外國嘅一個月時間裏面男主先發現晴晴好好,冇咗晴晴唔得etc。

就算作用係為咗突顯晴晴嘅好,劇情方面都有改善空間。

當然作文呢家嘢大家睇法都唔同,我隨口我吓我意見啫
我個人都覺得寫得p太差 搞到女主好似冇乜特別好 求其揾個人都會好過p咁
如果係講p都唔差 但係主角都係覺得晴晴好啲 會唔會更加襯托到晴晴
搞到主角鐘意咁多年嘅女就係一個臭西港女
P呢段寫得太刻意,同埋故事節奏的確比之前差左,呢兩點我都承認
而寫P呢段,原意除左做個對比之外,係想加多少少戲俾alex
因為直到解約嗰刻,alex對晴晴既感覺都仲係好模糊,而且佢係一個遲鈍既人,當刻其實鍾意左對方都不自知,亦未坦率表露過對晴晴有任何感情
所以就想搵個位寫alex恍然大悟,發覺內心愛意嗰一下,不過可能太想要個效果,啲嘢越加越多,就變到咁作狀
可能alex以為大家都係有錢人 好多野都好相似 例如修養 處事 無諗過差咁遠
話曬之前對佢既印象都係來自夾band(好似係

一齊左發現性格不合 所以先咁寫
成個故事又完整咗
我都同樓上有同感,寫得太簡單啦,老實講如果P一直都咁港女,咁以前Alex做咩會鍾意佢?如果想講P係港女,幾個字咪講完,而且如果佢自己都大把錢,其實就唔會咁港女格啦,起碼法國野佢幾時食都自己俾得起,Alex叫佢食大排檔可能佢都會照食,但周身唔自然⋯⋯因為港女分手真係太表面太簡單,覺得樓主有少少趕。

如果想Alex諗清楚,有好多方法,P可以感受到佢其實心不在焉,然後決定同Alex分手,然後Alex發現唔想追返佢之類,甚至好似某個巴打講,咪話佢同P做愛的時候聽唔到野囉 都有趣過而家咁⋯⋯

當然我都係隨口講下,樓主自己想點寫就點寫啦,等今晚新文。
唔知點解我覺得八婆P係個種個ex 搵返佢 就飛9 Alex個種賤人,
Alex似係後備,又或者係中學個時得唔到,因為好勝心而想溝Alex,唔係愛佢。

反而晴晴唔係貪慕虛榮,只係要錢生活醫病(唔係唔會儲成100萬),佢係真心愛Alex...

呢個先係落差 唔係性格問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞