《只有做愛的時候我才聽得見聲音》(2)

1001 回覆
340 Like 7 Dislike
Live左
俾個時間先
3:59
今晚篇有晴晴 我一定要等
樓主已經3點了有文未
樓主有文睇未 日日夜晚都等 等到生咗好多粒暗瘡
等到眼越來越細
樓豬出來開拖
我 要 晴 晴 阿 樓 豬
4:50前都叫早過噚晚
文呢?晴晴呢?
出嚟呀
睇樓主既文一定有耐心
我要晴晴啊
歐聯都踢咗半場喇屌
就頂唔順了
佢地本來訂左7點,點知途中遇上架車死火,搞到成九點幾先有飯食。

「唉,真係黑仔,無端端架車死火都有嘅。」Priscilla話。

「係呀,真係黑仔。」Alex附和。

「你頭先做咩同個問路嘅傾咁耐,都唔過嚟幫手呀?」Priscilla埋怨。

「啱先嗰個係識得嘅,唔係過嚟問路,同埋我連車都唔識揸,想幫都幫唔到手啦。」

「識得嘅?係邊個嚟架?」

「佢係晴晴嘅朋友。」

「咁佢同你講咩?」

「佢有啲關於晴晴嘅事想同我講,但我無聽得清。」Alex答。

「其實,嗰個晴晴係邊個嚟架啫?之前見佢成日跟喺你身邊,你地其實係咩關係?」Priscilla問。

Alex諗左一陣先答話:「無咩關係。」

「無關係你又成日WhatsApp人?」

聽到呢句,Alex眉頭一皺,用懷疑嘅眼神望對方一眼。

「拿,你唔好用咁嘅樣望住我,我無偷睇呀,係你自己成日拎部電話出嚟check,我有幾次唔覺意睇到咋。」

「你放心,我同佢真係無關係。」

「真係無關係?如果真係無關係,咁你del左佢個contact啦咁。」Priscilla對住Alex講。

「下?點解要del」

「無關係你仲留住人地個contact做咩,del左都無所謂架。」

「……」Alex一時無言,感到為難。

「哈哈,講笑啫,講下你又信,我點會咁霸道要你del走電話啲contact呢?」Priscilla發出哈哈哈嘅笑聲。

Alex就覺得對方笑得牽強,好似喺度扮唔介意咁。

佢猶豫左成餐飯,最後決定將晴晴嘅聯絡電話同過往通訊記錄刪除,因為佢唔想女朋友為此介懷。

佢打開電話,揾出晴晴嘅電話號碼同對話記錄,然後按下刪除鍵。

一秒後,畫面就得返一片空白。

「你睇下,我del曬左啦。」Alex展示電話屏幕。

「哇,乜你真係delete左呀?!」Priscilla又展露笑容,而呢一下笑容係自然流露。

為左佢地呢段關係,Alex唔介意包容同迎合對方。

佢一直覺得呢啲都係愛嘅表現,直到有一日佢先發現,原來佢啲所謂嘅包容同理解並唔係出於愛,而只係對方未觸及到心底最在意嘅嘢。

Priscilla一直想Alex消除驚搭車嘅心理陰影,佢覺得Alex就係太依賴個頭盔,一直喺度逃避,所以先無法正視從而克服心入面恐懼。

呢一日,佢想趁Alex唔注意偷偷掉走個頭盔,不過卻俾對方無意中撞破左。

本來Alex喺書房練緊結他,練練下發覺少左塊Pedal,佢醒起之前去比賽嗰陣,佢擺過喺車尾箱度,可能唔記得攞返,跟住佢就出去揾下架車有無。

點知撞見佢行去就車前,就見到Priscilla拎住晴晴送俾佢嘅頭盔,唔知想做咩。

「Priscilla,你喺度做咩呀?」

Priscilla見既然都被對方發現左,唯有拎住頭盔行返入屋解釋。

「你有無搞錯?!你啱先想dum我個頭盔?!」Alex激動到企左起身,帶著責罵嘅語氣對Priscilla講。

「你洗乜咁大聲咁惡呀?你就係一直就係太依賴個頭盔,所以先一直克服唔到恐懼,我咁做都係想幫你,唔通你想成世攬住個死人頭盔咩?!」Priscilla反駁。

「點都好,總之呢個頭盔點都唔可以dum!仲有,我請你以後都唔好掂呢個頭盔!」Alex語氣堅決。

「一個爛鬼頭盔你咁緊張做咩啫?你要我唔掂咪唔掂囉,你估我好想掂呀?個樣又唔係靚,入面內籠仲係穿窿嘅,都唔知你咁緊張做乜?同埋就算我dum左又點,你想繼續戴嘅咪買過第嗰囉,有乜咁大不了?你洗唔洗咁大聲鬧我?」

「家下明明係你唔啱,我話你兩句有咩問題?」

「我係想幫你,其實有咩唔啱?你咁緊張個頭盔,唔通又喺嗰個晴晴送架?」

「……」Alex俾對方講中左,一時間唔知點應。

「你唔出聲就即係俾我講中左啦,原來真係嗰條女送嘅,唔怪得咁緊張啦!」

「係,係晴晴送嘅,但咁又點?」Alex承認。

「你日日當住我呢個女朋友面前,用緊第二個女人送俾你嘅嘢?你覺得咁樣仲無問題?」Priscilla情緒激動,露出憤怒不甘嘅神情:「你根本就對佢有嘢,話同人無關係根本就係講大話,你唔好當我傻先得架?」

「我...我...」Alex想講又唔知講咩好。

Priscilla一手搶過放喺Alex身旁嘅頭盔:「唔洗『我』啦,依家我就俾你揀,一係揀我,一係揀呢個垃圾頭盔,總之一日有我喺度,呢個頭盔都唔可以留低!」
係文啊
臭雞
睇完諗起一個同p一樣咁濕鳩既ex
小朋友先做選擇 大人兩樣都要哂
個臭雞肯收皮未姐屌
有冇多更
今日仲有冇
仲有冇呀?唔夠喉呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞