[少甜]因為ex,我決定向全世界嘅女人報仇7(大家推得好快..!希望係結局篇)

1001 回覆
230 Like 7 Dislike
咁都記得,果然係fans
我睇下出唔出到
唔好再做呀婷啦
Nicole
留名睇結局
會唔會8先有得結局
咁多人屌阿文唔揾NICOLE
其實佢係唔可以揾架...
人地有老公, 個老母又要靠佢養
NICOLE 又冇講會離婚...
如果打過去黃左咁點算? 係咪阿文負責先?
Sorry呀今晚冇啦
阿婷嗰度真係睇到我眼濕濕,睇完嗰幾日都訓得好差,最後要夜跑先調整翻。所以我之後都無追故,放咗成個幾月無睇,琴晚又一次追晒,睇到朝早6點幾先訓。

個故真係寫到好入肉好活生生,相信唔止我,好多人睇咗都會精神好唔穩定甚至係差。

就故事發展到依家,最傷嘅始終係阿婷,多次滿懷希望然後失望再度期望,到最後可以擁有阿文一晚,但換嚟更大嘅絕望,到最後逼自己放手都依然祝福呢個愛咗好多年嘅男人。係愛定係依賴定係佔有?我估全部都有。

個個都話阿文係仆街,其實我都唔太認同,阿文只係好多男人嘅縮影,分別有佢係主角,作者賦予佢魅力吸引到異性。而現實中可以有咁好異數緣嘅人並非多數,但都唔會係無。佢怕麻煩,優柔寡斷,貪心,有啲大男人,有啲小氣,呢啲唔係大部分男人都有嘅咩?而我覺得阿文仆街嘅就係對阿婷做嘅嘢,傷得阿婷太深!

而Rachel俾我感覺就係另一但阿婷,分別在於佢性格上同阿婷有啲分別,阿文同佢相處得舒服,阿婷就好似係兄弟咁。Rachel由一開始識阿文已經俾好大好感阿文,而阿婷係為咗阿文慢慢改變,由內向到慢慢想同其他人表達自己甚至展示自己,為阿文改變衣著等等。但係呢個過程中阿文已經習慣佢係朋友身份旁喺自己身邊,男人年少時對感情係遲鈍好多,分唔清咩係好友咩係好感。

Rachel當初識阿文都係因為交女app,佢係對之前嘅平淡生活感到厭倦先想要有啲改變去玩交友app,所以佢嘅人生經歷其實好少,到底阿文真係佢嘅Mr Right定係佢對不同生嘅渴望呢?我唔知道,只不過各自有真係拍過拖嘅都應該有經歷過好佢Rachel同阿文呢啲甜蜜階段,耐啲又會變翻好似同佢前度咁嘅平淡生活,當然阿文同佢ex唔同,唔可以一概而論。

Nicole就係好多女仔嘅寫相,想去上流社會想嫁有錢人做少奶奶,想生活過得好過得舒服。但得到咗之後先發現自己失去嘅更多,自己想要嘅根本就唔係咁樣冷冰冰嘅生活。佢想心動,想被愛被保護被寵愛。但問題在於如果佢一開始係同阿文結婚,我相信佢最後都會同阿文離婚再去想嫁入豪門做少奶奶。因為佢體驗過先會知道原來自己最想要嘅始終係愛情。

所以就我個人而言,阿文同Nicole一齊個結局會好啲,佢應該唔會再被背叛。

BTW,其實我由樓主一開始寫就已經有睇,不過連登AC太難開啦,一直都寫唔到評論,今日先叫朋友借個AC用嚟講幾句

樓主加油,完埋個故事,一直支持妳
,其實大約仲有幾多%到結局?想快啲知道結果,長痛不如短痛,宜家嗰心日日釣住咁,好難受。雖然我覺得樓主好大機會可能最終都唔會寫呀文同Rachel大團圓結局,但都想快啲知道嗰結果,嚟過痛快嘅了斷
非常快
講得幾中肯呀
咁多口問一句,樓主
承唔承諾到 聽日會最少有一篇文,今日等左好耐
多謝你呢一篇評論,好到想貼堂
會!!老閪都至少一篇
樓主萬歲樓主呢個承諾真係一諾千金!
可以啊,不過要執翻啲錯字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞