[少甜]因為ex,我決定向全世界嘅女人報仇7(大家推得好快..!希望係結局篇)

1001 回覆
230 Like 7 Dislike
安全感要慢慢建立嘅,同埋都唔可以用以前點點點去判斷佢而家/將來會唔會係咁
可能因為個朋友以前真係玩得太勁,所以個女仔成日都疑神疑鬼,攪到個男仔去邊都要打卡報到比個女仔知唔好亂諗野
男仔主動打卡就好比到安全感女仔,如果係「被」主動打卡就差好遠,有啲男仔會唔鍾意
所以我之前講過,你破壞左對方信任就要比十倍力先可以令對方有返信心
報應嚟
冇錯
一齊支持阿文單身
支持
想你同nicole一齊
係 NICOLE BB世界第一
係兩登睇故都一段時間
估唔到而家仲有啲咁高質嘅故
由以前墨說 木鎷紫柃 有心無默 西樓月如釣 唉瘋人 羊格 孔明 八輩子 羊先生 軒達臣 又曦 斗轉星移
到近期 裕賢先生 玖蒼 閱語殘片

樓主加油呀 個故真係好好睇
估唔到2020仲有人堅持係討論區寫故

如果有人想睇返以前嘅佳作 我可以介紹下
有好多都睇到流眼淚

BTW 周紫凝派
文呀文幾時有
加速
多謝你支持
墨說 西樓月呢啲我都有睇,中學開始就高登故
過多陣,不過今日得一更,聽朝好早起身返工
辛苦樓豬
等你
HOME OFFICE
好多都消失曬
好掛住以前 成個熱門都係講故台
尤其一啲神作ending post
一日就爆
巴打 係咪有好介紹??
我成晚都訓唔著,不斷係度諗呀文同Nicole嘅嘢。我好驚就算我地一齊返,Nicole 都會不斷纏住呀文。咁我地就算一齊返都冇意思,我都係會每日提心吊膽,好似一直有個心結解唔開咁。我唔知呀文會點決擇,但最後我都係接受唔到三角戀。我甚至乎已經做定心理準備要離開呀文...,唔係我只會傷得更加深。我有啲掛住我同呀文一齊訓....,同佢一齊嘅時候,我訓唔著佢就會播歌同唱歌比我聽。佢唱攰左我地就靜靜地聽歌,傾下計。而家我自己一個人係床上面戴住耳機聽歌,好寂寞...。呀文,你可唔可以搞清楚..我先係你女朋友..。Nicole根本都唔值得你愛...,佢傷你傷得咁深。但我一直陪住係你身邊,我先係值得比你愛嘅人。

我將梁靜茹嘅《情歌》不斷loop不斷loop,因為我同呀文都好鍾意呢首歌。用呢首歌做背景,我個腦不斷亂諗嘢,精神到我完全冇睡意。天已經慢慢開始光,而我一陣仲要返工...。我嘗試訓一兩個鐘,但係我真係訓唔到。我合埋眼就係幻想呀文同Nicole錫嗰一幕,好自虐,但我冇辦法唔去諗。之後嗰兩個鐘都係諗住嘢咁過,望一望手機,已經差唔多夠鐘起身。我知道呀文會打過嚟叫我起身,但我唔想諗佢住...,一聽到佢把聲我又會諗起佢同Nicole。所以我send左個wtsapp比佢。
「我起左身返工啦,唔洗打比我」
然後我去刷牙洗面,食早餐...。我好耐冇係屋企食過早餐,有啲唔慣唔係同呀文去茶餐廳食。佢應該未起身?我有啲擔心佢遲到..。唉....我send message震下佢先..
「出左門啦,唔會遲到」我話。
「咁就好,我都起身啦」佢過多幾分鐘就覆左我。
「嗯」
「你食左早餐未..?」佢問。
「yes」
「好啦」佢話。我出門搭車嘅時候仲係好精神,好彩今日應該唔算多嘢做,因為唔多booking。返到去啲同事話想約今晚食飯,因為有個同事生日。

「Rachel應該唔嚟啦?你同男朋友出街?」Christy問,佢係我其中一個女同事。
「我..可以嚟呀」
「真係?你唔嚟我都冇所謂喎」呀Tom話。佢今日生日。
「你生日喎~點好意思唔比面」我話。
「你男朋友唔嚟接你咩?」Christy問。
「我地..嘈左交」我話。
「下點解嘅?」Christy問。
「唉..好難解釋」我唔想比佢地知呀文同Nicole嘅關係,唔想佢地覺得呀文係仆街..
「唔緊要啦~今晚食飯!」Tom話
「好!咁我諗下食咩先~」Christy 話,
「又唔係你生日!」Tom話。
「我鍾意諗喎~」
「係係係,你揀你揀」
佢地兩個成日都打打鬧鬧,有佢地係度我個人都冇咁唔開心,但係我...開始眼訓啦....

「食lunch未呀傻妹」呀文lunchtime 嘅時候搵我。
「食緊啦」
「今日食咩呀?」佢問。
「食飯」
「好啦~記住飲多啲水..,你前排喉嚨痛」佢話。佢又關心我...唔得...我唔可以咁易原諒佢嫁..。
「嗯,知道啦」
「乖~錫哂你」佢話。點解佢可以扮到冇嘢咁..,明明佢琴日先做左啲咁過分嘅嘢...。我唔知應該點面對佢,但我冇辦法扮咩事都冇發生過。我地兩個中間好似有道牆咁...,道牆就係Nicole。一日唔打爛呢道牆,我地兩個中間都係有啲嘢隔住。

但我真係冇諗過,佢放工會過嚟接我收工....
「Hi..」
「你點解係度嘅?」我問佢。
「想接你收工嘛~」
「我約左同事食飯,你返去啦」我望一望佢地,今晚真係約左。
「Hello...」佢同我啲同事打招呼。
「你返去啦,我地去食飯啦」我見到佢都係未冷靜到。
「....凝凝」
「你唔好搵我住啦,你比我靜下好冇」我有少少惡咁講,但我講完就有啲後悔...,死啦我會唔會太惡。
「好..好..我走」佢話。
「行啦」我同佢地講,一見到佢我個心就好亂。我唔係唔想原諒佢...我好掛住佢...,但係佢同Nicole嘅問題唔解決,我就冇辦法再同呀文一齊。冇人會接受到自己男朋友同另一個女人有咁樣嘅關係...。我唔知可以做啲咩,所以只可以逃避...。我岩岩甚至乎諗,如果我惡啲,呀文係咪就唔會追返我....。我想試探佢,我想知道..

想知道佢究竟有幾愛我
出左啦,多謝你
好多喎
私心推薦
我在ig shop 買了一個流星少女
妳做咩將成碗譚仔倒落我個頭上面

換個時代再愛你
有一晚 一個來電
我老婆教我追女仔
我要追返我老婆
孔明嘅 宅女故
我夠膽講,無嘢痴線得過要去追一個文青女仔
平行世界裏,我沒有錯過你
無限次告白機會
唉瘋人 嘅故 ,不過小心閱讀 價值觀會影響到
男人唔可以窮
西樓月如釣嘅所有故
女童軍系列 糖果女孩
女神話我考第一就比我中岀
其實如果用rachel角度重複講多次劇情嘅話,不如節省少少篇幅將啲字數推去加快進度仲好
少少意見
Nicole係咪真係冇希望喇 唔好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞