[少甜]因為ex,我決定向全世界嘅女人報仇7(大家推得好快..!希望係結局篇)

1001 回覆
230 Like 7 Dislike
唉 之後果晚d文唔係好敢睇
因為我覺得Nicole 比呀文hurt 先會走
曉琳呀曉琳
加油呀!
都係嗰句啦,寫返你自己原本自己想寫嘅嘢就得喇,唔需要為任何人或者受任何人嘅影響而去改變,支持樓豬你,繼續俾心機,好好地埋埋個尾佢
多謝
Live 緊 在線上
尋日除P, 已正皮
7篇
唞吓先啦,唔洗理啲人催㗎!休息夠先打啦
呢句好warm
搞手巴
我打緊啦
撐你
G持
Nicole,支持你!
等緊凝凝搬返嚟
好眼訓呀文仲有咩驚喜
「呀文....」佢望住我話。
「嗯?做咩啦」我同佢兩個人坐左係車入面。
「...都係冇嘢啦~」佢笑一笑。
「好啦..」
我地係車入面望住出面,就咁拖住手靜靜地坐左係度。
「不如我地遊下車河?哈哈..好似坐左係度咁」
「可以呀~」我話。
「想去邊?」
「都得~」佢講。我隨便周圍揸,然後順住路由觀塘行去東隧過海。係人都知我想帶佢返屋企,但咁好嘅機會我又點會放過呢,有咩地方好得過帶佢返屋企。佢好似唔發覺我帶佢返屋企,坐下坐下佢就訓著左。我慢慢將架車泊係停車場,輕輕拍一拍Rachel。
「..嗯..?」佢話。
「傻妹,好眼瞓呀?」
「嗯..有少少...。咦,我地..」
「哈哈....」
「傻仔..估到你啦!」佢話。
「咁..我地返屋企,好冇?」
「.....嗯」佢用力點一點頭。我拖住佢行返屋企,我地好似已經好耐冇試過咁樣。原來,以前一直覺得習以為常嘅事,而家要花好大嘅力氣先可以打回原形。我習慣有Rachel,習慣佢係我身邊陪住我。

我地返到上去沖完涼就返左房,佢訓左係床度。我有個衝動好忍唔住過去抱住佢,輕輕摸佢嘅頭髮。要過平淡嘅生活都唔係咁容易,一樣要雙方努去付出,而唔係理所當然。佢擰轉頭望住我,我地好自然咁錫左。錫錫下,佢突然間縮左下,然後向後郁。
「呀文....」
「嗯?」
「咁你同Nicole..」佢有少少唔開心咁。
「....」
「你地係咪仲會見....」
「凝凝..」
「...我..我好驚....」我feel到佢開始想喊。
「凝凝..,你聽我講」
「我想講左先..好冇?」
「嗯..」
「對唔住..我咁講可能好自私...但我想將我心入面嘅諗法講出嚟」佢話。
「你講..」
「我冇諗過原來佢返左嚟我會咁唔開心....,我知嫁..呀文..我一直都知。你個心分左比佢,我一直都以為自己可以承受到。由我地一齊嗰一日開始,你同我講過你放唔低Nicole...,我預左嫁...!我一直都忍住..,我知你同我講過,但我真係好犯賤..。我好鍾意你..我只係想同你一齊。同埋嗰陣Nicole唔係度,我以為自己可以令你慢慢忘記佢....。嗚.....我....我以為.......點知.....我原來係咁自卑..咁冇自信。我曾經有諗過....如果要爭嘅話....我一定會贏..。嗚...但係你一同佢講你地嘅事..我真係...真係好崩潰.....!你知唔知...我個心好似裂開左咁....嗚....。對唔住...我知你一早有講..,係我唔岩..我唔應該咁諗...。原來,我真係唔可以....我..我盡左力啦....呀文...我堅持唔住啦.......嗚...」佢喊到我好心痛...明明係我做錯,點解要佢嚟道歉。
「凝凝...,對唔住」
「唔係你錯...係我錯..」
「傻妹..!我先係錯嗰個,我根本唔應該咁貪心...,我有你仲想要其他人..」我即刻抱住佢。
「凝凝,你唔好喊先啦....你冷靜啲先....」我再話。
「.....嗯」佢話,我一直抱住佢等佢慢慢冷靜返,然後再同佢講嘢。
「我會再見多佢一次...,就最後一次..,好冇?」我同佢講。
「幾時....?」
「我未知..但我要拎返比左佢嘅鎖匙....,如果你真係好唔想..我就唔去..」
「....你去啦..唔緊要嫁,我嗰日會乖乖地係屋企等你..」
「嗯....好」
「呀文」
「嗯?..」
「我愛你」
「我都愛你..」我話。

Nicole...你為我付出左咁多...但我到頭來竟然咁樣...。我原諒唔到自己,然後我望住Rachel 而家嘅樣..我一定傷得佢好深。我唔知係佢心裏面嗰條刺會留低幾耐,但我知道我要用好長好長嘅時間先可以換返佢對我嘅信任。我岩岩約左Nicole下個禮拜見佢,我唔知應該點做先可以唔好再傷到佢...。上次同佢傾嘅時候我忍住對佢嘅感情扮cool..,但而家諗返起都覺得自己好衰,佢一定覺得好hurt。我好似做咩都會傷害到其中一個咁。我想Nicole幸福,我想帶幸福比佢,但同時我都好想帶幸福比Rachel。

紫凝,對唔住
曉琳,對唔住

有種旋律叫想念著
愈想念 愈加心疼
走過了 流浪了 依然深刻
謝謝你 微笑著 成全了而放手了
留下這心痛的 這只屬於你的情歌
https://youtu.be/MeGrr-lWpxU

Tank - 你的情歌
劇情將會峰迴路轉,究竟最後邊個得到呀文
請聽下回分解
係tank呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞