[少甜]因為ex,我決定向全世界嘅女人報仇7(大家推得好快..!希望係結局篇)

1001 回覆
230 Like 7 Dislike
樓主等你呀
呢幾日係咁睇動漫冇追故
辛苦樓豬
點都等埋先訓
話咁快就過左一個禮拜,今晚就係我同Nicole見面嘅日子。我想正正式式同佢食一餐飯,我book左間餐廳,希望都可以留啲好嘅回憶比佢。
「我今晚應該可以準時放呀,7點尖沙咀好冇?」我wtsapp Nicole。
「好,我都可以」
「咁,今晚見啦」
「嗯!今晚見~」佢話。

今晚返工之前都專登執靚仔少少,但我怕因為咁而Rachel唔開心,所以係四四正正就算。老實講我返工嘅時候都好難專心到..,一直諗住今晚同佢食飯嘅嘢..。我有少少緊張....,我承認我掛住佢...。同時我唔知應該點樣處理我地嘅關係,我仲想逃避..,但係我應承左Rachel。你問我,我一定係仲鍾意Nicole。我知道點都要有個了斷,我唔可以兩個都要。一直都有心理準備今日會來,但冇諗過原來呢一日到嘅時候係咁唔捨得。而家嘅我百感交集,期待見佢,又唔想係最後一次見。
「好耐冇見...」咁講好似好奇怪..,「近排點呀?」..好似太客套,「掛住我?」..咁講好似好曖昧..,好似會對唔住Rachel咁。....唉....

「喂柒頭文,呢度係咪咁樣?」肥仔問。
「喂!」
「喂!!發咩呆呀」佢搖一搖我。
「..嗯?」
「我問..呢度係咪咁樣呀」佢指一指佢個mon。
「唔係呀..你要禁呢個先,然後....」
「哦屌..唔記得左禁。你岩岩發咩呆呀,又比女飛?」
「飛你老母,下次唔撚教你,等你比客屌算」我話。
「大佬文...我講笑炸....」
「做你嘅嘢啦死仔,自己都未搞掂」我話。屌..今次唔係我比人飛,係我要飛人....。我唔係一個絕情嘅人,我真係唔知點樣同Nicole講。心軟都算係我其中一個弱點..,我好容易就變得心軟。唉算啦唔諗,到時再算。屌...咁快就三點..,嗱嗱臨做埋啲嘢先,一陣OT就仆街。

放工嘅時候,我一落樓就見到Nicole....嚇死我。
「喂..,等你喎」肥仔同我講。
「fd嚟炸屌」我緊係知佢想講咩,我細細聲係佢隔離講,唔想比Nicole聽到。
「我知我知~」佢同steven奸一奸笑拍我膊頭,然後就走左,得返我地兩個。
「你....咁早嘅..?」我諗左一大堆開場白都冇用,完全冇expect 過會係咁。唔知點解我又有啲心虛,但又有啲心動。..唔得嫁...我有Rachel啦。
「我份工都唔算好忙,所以既然早放啦..咪過嚟同你一齊去..」佢話。
「咁...行啦」
「嗯~」我feel到佢行嘅時候都好靠近我,間唔中都掂到佢波邊。但佢冇拖我手,都冇講啲咩...,而其實我都估到佢會主動啲。而家嘅我夾係兩個女人中間,3P呢啲劇情就真係睇av先見到,因為佢地唔會接受到同另一個女人share同一個男人。如果你話我地係簡單嘅SP關係,有性冇愛,做完愛就冇瓜葛就話姐。而家係兩個女人同時愛上我,而愛上一個人係多數都好自私。我唔排除有人會為左愛人而成全佢地,但我同Rachel,Nicole嘅關係根本唔可以用常理去判斷。理論上,我同Nicole係冇係埋一齊。但係我地曾經對對方嘅愛,都等於甚至乎大過普通情侶之間嘅愛。有冇正式一齊過重要咩?重要嘅係,我地兩個嘅心,都曾經緊緊咁連繫住。如果我唔揀Nicole,你可以話係我錯。因為我應承過佢等佢,但我冇遵守諾言。

而Rachel,我同佢正正式式一齊過幾個月。即使當初同佢一齊嘅時候個心唔係佢度,但事實上佢係我女朋友。佢亦都陪我走過我最down嘅時候,而後來我都越嚟越愛佢。直到近排我先發覺我對佢嘅愛,比得上當初同Nicole嘅時候。如果我唔揀Rachel,你更加可以話係我錯,直頭可以歸類埋去講得出「Sorry呀..我ex搵返我..」嗰種仆街。因為佢係我女朋友,如果我同Nicole 一齊,道德上、情感上,都係我錯。而家既我就好似前面係懸崖,後面係追兵嘅感覺,一啲都唔好受。

「呀文~落車啦」Nicole同我講。我今日冇揸車出嚟。
「哦..!好」我又發左呆。
我地由尖沙咀地鐵站行去海旁嗰邊,間餐廳係個頭。我眼尾望到Nicole好似一直都保持住一個微笑,我唔知佢真係開心定係扮出嚟。我諗起由我識佢到而家,對佢嘅了解都唔多,好似成日都唔知佢心裏面諗緊啲咩咁。但係就係因為佢呢種神秘感,令我當初好迷戀佢。我對Rachel好了解,有種好熟悉嘅感覺,但係佢就係比唔到Nicole呢種感覺我....。人類總係貪心,但魚與熊掌不可兼得。每種女人都有佢地吸引嘅地方,而冇一個女人係完美。點解我又開始迷惘,明明已經決定左要同Rachel一齊....

定係我一直都自欺欺人

若覺得第一位最愉快
為何上一位不釋懷
誰亦在反覆錯愛之旅捱大
沒法想下一位的生涯
寧願能白首 還是罷手
彷彿怕 無憾便老得很快
https://youtu.be/inYU6vMBwtI

林家謙 - 下一位前度
出左啦
今晚仲有無
「我地兩個嘅心,都曾經緊緊咁連繫住。如果我唔揀Nicole,你可以話係我錯。因為我應承過佢等佢,但我冇遵守諾言。」

搞手巴輕手啲俾返少少尊嚴nicole呀,唔想佢受傷
仆街文咪撚亂黎
屋企有個等緊你
應承左凝凝嘅嘢唔該你要做到,最後一次就最後一次
嚴格黎講你同高曉琳係冇開始過架,唔該記住呢點,咪鬼唔記得屋企果個然後又沉船
辛苦了
I know that feel ~
訓了
扑硬野
加油樓豬
聽晚陪完女朋友夜d出都可以
早啲休息 辛苦你啦
仆街文
我係比唔到嗰種神秘感你同埋我都冇嗰種吸引人嘅魅力架啦
你要揀Nicole咪出聲咁多藉口
我係介意你三心兩意,見一個愛一個
佢唔介意咁你同佢一齊啦
我返左屋企唔該你唔好又黎揾返我
真係信你唔過呀
真係睇到好嬲
食完同nicole最後一場分手Q,大家流住淚扑,就好似係機場咁之後就關起那間房
比d信心條仆街仔喇
又係你叫人去嘅,條仆街仔問左你,如果你真係唔鐘意,點解唔同佢講呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞