[互動故]【二周目】你係凱婷 啱啱升form 1[2]

939 回覆
258 Like 3 Dislike
越嚟越多孔子,老子,依加好似每3個選擇就有2個(其實好似接近100%有),
大家都慣左簡呢個,但出嚟结果就越嚟越正經,

期待你出返D POST 1 既CLS劇情
係到講兩句先

其實我比啲選項不嬲十分多元化,咁各位巴絲鍾意發起攻擊、老子咪揀囉,睇厭咗佢哋,咁咪揀過其他選項,有咩問題

每一次都最高票嘅選項,證明好多人都想睇,我就會繼續寫落去。其實,你哋有你哋鍾意睇嘅,我都有我想寫嘅,冇可能滿足晒全部人嘅喎,所以互動故先要投票

最後,通常章節頭幾篇會cls啲,後面我要加快進度推主線,一直cls落去篇嘢會收唔到尾
不過我諗到cls咪出囉 唔通收埋咩
人話:大家想睇邊個選項咪揀邊個囉
B掟佢落街
C
15.
係人生最後嘅時間,你仲有一件心事未了,就係仲未為講大話嘅事好好咁同老子道歉。

你雙目垂淚,面朝着西方啵通下跪,開始唸頌懺悔經:「弟子凱婷在老子面前求懺悔,懺悔往昔所造的一切惡業,皆由無始貪瞋癡,從身語意之所生,一切業障皆懺悔⋯⋯」

突然,你Feel到你個頭頂比人摸咗一下,迷糊中好似見到老子欣慰微笑地道:「老子早就知道⋯⋯相信老子嘅人、一定唔會係壞人。」佢嘅聲音係你耳邊慢慢fade out:「去啦,我嘅孩子⋯⋯」說著,你嘅身體發出金光,嗚哇~呢種感覺係⋯⋯

習得:正氣拳
續15.
一心師太一見到你嘅光芒,顫聲道:「係、係、係傳說中老子座下嘅光之美少女!?凱、凱婷你居然有如此際遇⋯⋯」

原來你喺一瞬間參透左生死,令精神飛升咗,成為老子嘅光之美少女,並習得道家正宗嘅入門武學:正氣拳。

你也不閃避了,堂堂正正咁面對道德協進會嘅各位。「請大家聽我一言!」你高舉雙手,振臂高呼道:「我已經得到咗老子嘅真傳,所以由今日開始,我將會成為道德協進會嘅大佬!」包包同Miss Moon呢兩個凡人都擘大個口,反應唔切。而孔Sir同一心師太早已拜倒在地,對你唯唯稱是。

你成為道德協進會大佬嘅第一個命令會係咩呢?

以下開放答題~
Cls 咁樣都可以學到新技
呢篇好似都未玩開放答題
俾大家發揮下
咁鍾意串我呀嗱
集體睇鹹片得唔得
推倒miss moon啦
同忍者學會宣戰,譬要攞返本道德經返黎
準備帶住社員周圍挑機
今晚唱K我嘅
g持
我屌哂你哋老母
所有人一次過食2支煙 行去搶返本道德經
G持
問邊個唔gur想隻抽
派miss moon出戰
老子仲俾左廿蚊我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞