[互動故]【二周目】你係凱婷 啱啱升form 1[2]

939 回覆
258 Like 3 Dislike
C. Miss Moon:細細個就學人叫春,大個真係不得了。
F.火影:性格古怪,愛好古怪,一個唔正常嘅女仔。
G.紫靈:明明應該要憎佢,但又憎唔落⋯⋯
登燈燈凳~正式進入《學會修行篇》
一.
你當選班會主席之後,日子過得十分順風順水。但係最近呢一個星期,你覺得豬柳強、包包、允行三個有啲古怪,佢哋每日一放學就趕住唔知去邊度,令你要單機放學,十分嬲豬。

呢日,一完咗班會Meeting ,佢哋又準備急急腳走了,你會如何反應?

A.指責佢哋係狗嬲
B.搵紫靈玩
C.反枱暴走
A.指責佢哋係狗嬲
B.搵紫靈玩
C.反枱暴走
足球學會會唔會玩到閃電11人咁
C!全部企起身!企起身!
2.
豈有此理!你咬牙切齒,一嘢反起張枱,怒喝:「企喺身!全部企起身!」

三人被你嘅霸氣所震撼,不由自主地站立起來。你指住佢地個鼻,駡道:「當初話好有熱誠,又話好想做我條𡃁又盛!而家呢?你哋hea9我啊?!?!」

豬柳強驚慌地道:「冇、冇啊,我哋⋯⋯」你狠狠打斷佢:「仲記唔記得我哋嘅口號啊?!」佢哋馬上打起精神,齊聲叫道:

「不求同時同分同秒返學!只求同時同分同秒放學!」

你頓時熱淚盈眶,哽咽道:「冇錯、一齊返學放學正係學生友誼嘅象徵,你哋知唔知、我單機放學比人笑我冇朋友呀,嗚嗚嗚~」

佢哋三個都係性情中人,見你紅了眼眶,都忍唔住上前抱作一團,放聲大喊。
續2.
喊到咁上下,允行吸一吸鼻子,解釋道:「其實我哋都冇諗過要暪住你㗎。」你委屈地問道:「咁你哋而家做緊咩啊?」包包拉住你嘅手,俏皮一笑:「你跟我哋去睇吓咪知囉~」

於是你哋三個一路行,一路同你吹水:「係呢,你諗好咗入咩學會未啊?」你突然記起了呢幾日好似係學會fun fair嘅日子,眨眨眼:「Er....我小學係玩三角鐵嘅⋯⋯可能入樂團?」三人馬上發出爆笑,你黑人問號咁望住佢地,允行擦住淚水笑道:「你究竟知唔知華山係出名啲乜㗎⋯⋯」
嘩正
有無啲色誘嘅拳法
續2.
推開門,禮堂人聲鼎沸,每一個角落都裝飾住彩紙。「哇!!!」你O住嘴咁比佢哋拉住走,每一個攤位都佈置得相當有特色。

「我到咗啦!」允行走到FFF團嘅攤位,笑著同一個戴著寫有“F”字樣嘅面罩,手持巨型鐮刀嘅人打招呼。你細細聲問包包:「佢哋係⋯⋯邪教?」包包陰陰嘴笑道:「差唔多啦,一班溝唔到女嘅毒能。」

你哋繼續行落去。「我都到啦!」你不可思議地抬頭:「唔係呀嘛,包包你係道德協進社?!」包包歎氣道:「無計啦,鬼叫新嚟嗰條紫靈同我撞晒MK妹人設咩,搞到我要搵新突破。」你沒想到配角們嘅競爭係如此激烈,只好拍拍佢嘅膊頭以示鼓勵。

行到角落頭,豬柳強叫道:「師傅!」一個著住件加菲貓T恤嘅男人從報紙中抬起頭:「咦?!豬柳你終於幫為師搵到條水~會員啊?」你見到搖搖欲墜嘅招牌寫住「中國古拳法」,嘿笑一聲馬上逃離呢個破爛嘅攤位。

你一邊行一邊食玩遊戲贏得嘅獎品:學會好似都幾好玩喎,不如我都入返個玩玩好了⋯⋯

「喂,嗰邊個個食緊旺旺嘅女仔,你跌咗嘢呀!」你下意識低頭環顧。「你跌咗個學習忍術嘅機會呀!」「⋯⋯」你抬頭,果然係火影。只見佢揸住大聲公,興奮地向你揮手:「凱婷~入嚟做女忍啦喂!」你連忙跑路。

「呼~果然係武館中學,啲學會都癲過其他學校。」全部都睇過一次了,你對邊個學會較有興趣?

A.道德協進社
B.中國古拳法
C.忍者學會

注:FFF團只限溝唔到女嘅毒能
A.道德協進社
B.中國古拳法
C.忍者學會
大家踴躍投票啦
道德經主人快啲入去教育下道德club啲小嘍囉啦
忍者可以偷試卷 偷窺 偷襲
中國古拳法會唔會識無敵風火輪
入咗道德社 變成修仙小說
想睇佢同紫靈爭仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞