[互動故]【二周目】你係凱婷 啱啱升form 1[2]

939 回覆
258 Like 3 Dislike
今日加速
支持 呢個故喺近排難得
可以令我自己笑得出嘅泉源
多謝樓主
10.
你選擇咗維持不變,
現在持有:1支美極和3枚火影手裏劍
——
由於尋日嘅心理陰影,你一大早就起身返學。入到課室,只見每個人手中都揸住一部紫色嘅switch,埋頭打機,不住大呼小叫。這時,一個高高瘦瘦嘅男仔行過嚟,手上亦同樣攞住部switch,友善地微笑:「早晨呀同學。」

你見到佢手上嗰部Switch,雙眼發光地講:「Hello,係咪有嘢益我呀?」個男仔笑咗笑,揚起手中嘅switch,低聲地說 :「只要你願意喺班會選舉嘅時候投紫靈一票,佢就係你㗎啦!」

你連邊叉個係紫靈都唔知?你會點做呢?

A.即刻狗衝
B.拒絕,並舉報佢哋選舉舞弊
C.拒絕,並指出switch 狗也不
A.即刻狗衝
B.拒絕,並舉報佢哋選舉舞弊
C.拒絕,並指出switch 狗也不
第一次跟得咁貼
G持!
C
C
Live咗
Live
Live
C
C
C
c
狗乜不
11.
你嗤之以鼻,插着裙袋Un un腳冷笑表示:「攞啲咁嘅貨色想收賣我?!你個腦係咪壞銀咗啊?!洗唔洗去驗吓啊?!」個男仔個膊頭係咁震,眼框慢慢變紅。
你十分嫌棄咁講:「仲有呀~
switch狗也不

佢嘅眼淚終於忍唔住流落嚟:「嗚哇!!!我要話比媽咪知你蝦我!」說着就頭也不回咁衝左出課室。

包包孭住書包,一面敬佩咁望住你:「凱婷,你真係好壞,好有型啊」你馬上坐直個人,一本正經咁講:「嗱。野可以亂食,說話唔可以亂講㗎吓。我係信奉老夫子嘅,一心導人向善

此時門口有一陣騷動。
信奉老夫子
點解係老夫子
點解唔係老子
續11.
「紫靈BB!」你見到人群簇擁住一個女仔,佢企喺黑板前面,神情帶住五分俏皮、四分柔弱同一分臭串向大家咁自介:

「紫靈我15碎,係一個又可愛又靚女又索既女仔.3.傻傻地@@勁受歡迎,校花,成績好到年年第1:b 將會競逐今年嘅班會主席^ ^」樓下狗公馬上伸臂歡呼捧場。

紫靈掩嘴輕輕一笑,嬌滴滴咁講:「紫靈做咗班會主席嘅話泥~第一樣就係廢除體育堂,因為紫靈5鍾意着褲-3- 第二樣就係廢除所有event,因為紫靈啊爸係全球第二富,但好忙 一年先返泥1次,幫唔到我簽名-3- 第三⋯⋯」佢一樣一樣咁不斷數落去,你越聽越唔對路,眉頭深鎖。

「最後一樣就係⋯⋯你!」佢突然一嘢指住你,微笑說:「大家唔準同凱婷玩^ ^」笑容凝結喺嘴角,冷冰冰地前:

「因為紫靈憎死你。」
再續11.
小息鐘一響,包包即刻行過嚟,一面不屑咁講:「嗰個咩紫靈,喺度扮晒大家姐咁,我見到就憎啊!」豬柳強亦從一旁鑽了出來,附和道:「係啊,凱婷姐,就算牙鹿bb企係我面前,我都淨係會認你一個做大家姐!」

你淚眼汪汪咁從桌上抬起頭:「你哋兩個⋯⋯」又委屈咁扁住嘴仔講:「但係自從佢講完嗰句⋯⋯真係冇人理過我⋯⋯」

包包一野拍落你膊頭度,鼓勵你:「冇嘢嘅,而家啲人咁聽佢話都係因為佢係未來班會會長啫嘛~」佢靈機一解咁拍咗一野手指:「我哋自己都整個班會,贏佢哋咪得囉!」

你同豬柳強:「吓?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞