[互動故]【二周目】你係凱婷 啱啱升form 1[2]

939 回覆
258 Like 3 Dislike
冇興趣睇夾公仔同屎
睇樓主幾時先痴線+甜
唔係啊 我覺得幾好睇
至少我依家每日都會開嚟睇下有冇更新
想要痴線D
每日都追
希望更痴線更無厘頭
B
11.
你想起夢𥚃嘅老子,他猶如嚴父、又如慈母嘅提醒⋯⋯冇錯,你作為《道德經》主人唔應該行呢啲鼠竊狗偷之事。只好咬一咬牙,毅然離開。

你垂頭喪氣返到班房,一坐落張凳到,你感到屎忽下嘅質地有啲奇怪,向下一睇,嚇到即刻彈起身,因為你屎忽正坐住你在世上第二尊敬的人——孔子。

你慢慢用雙手捧起本書,封面寫道:《論語》
續11.
呢本《論語》,難道就係你嘅守護甜心送比你嘅禮物?

手上呢本《論語》唔單止係人手手抄,睇落都有啲歷史,仲鑲埋金邊,應該不是凡物。你小心翼翼地打開,只見第一頁寫住:武林至尊,孔子論語,老子不出,誰與爭鋒?

你頓時雙目發光,手禁不住興奮地顫抖,掀去下一頁:欲練神功,必先自宮。

???

「鈴鈴⋯⋯」

在你還在思索本書嘅意思,鐘聲提醒你要去上堂了,最後,你會選擇送咩嘢比一心師太呢?

A.美極
B.《論語》
C.你自己
A.美極
B.《論語》
C.你自己
C
屌又live
送自己
C
有冇得儲書儲到合四庫全書
c
太多本喇!四書五經先喇
12.
你把心一橫,去藝術室偷咗一條大絲帶,喺身上一綁,再打個靚靚嘅蝴蝶結,就向住班房前進了。

「哎喲,凱婷乜你咁遲㗎,快啲入嚟啦」門後傳來一心師太嘅聲音。門瞬間要被推開,你連忙撳住唔比佢開,感覺自己仲係未準備好,心底非常害羞。於是你隔住道門,開始向門後嘅人深情告白:

「其實、第一次見到你,我已經覺得你充滿正氣,係我見過最善良、最有道德嘅人。最近我先發現、沒有水嘅係沙漠,而沒有你嘅係⋯⋯寂、寞。」你臉紅耳赤地將塊面豬貼到門上降溫,心中小鹿亂撞:「作為你嘅守護甜心,我諗咗好耐送咩禮物比你先可以提高你嘅幸福值,最後⋯⋯」

你深呼吸一口氣,站直身體,雙手呈大字狀:「我決定將我自己當係禮物送比你,請你嚟拆禮物啦~

「呯!」門猛地被爆開,門後面正係目瞪口呆嘅孔Sir,同埋⋯⋯渾身散發住殺氣嘅Miss Moon。

**會死

A.攻擊Miss Moon
B.用孔Sir 做肉盾
C.用《論語》教化佢
A.攻擊Miss Moon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞