[互動故]【二周目】你係凱婷 啱啱升form 1[2]

939 回覆
258 Like 3 Dislike
c
c
c
b
c
c
c
c
B
BBB
B
b
C
b
點解凱婷突然躁底咗咁多
立美極教
9.
本來你已經十分燥底,豬柳強往槍口上撞,正是俾你一個發洩嘅機會。

你右手抄起一支美極,殺氣隨即蔓延開來,怒吼一聲:「你而家當我豬扒啊?!一啲誠意都冇,仲想我收你做𡃁?!飲美極飲懵咗你啊?!」你一邊大駡一邊攞住支美極狠狠咁挫落去,豬柳強抱着頭、不斷叫著:不要停不要停。

你重重地哼了一聲,收起手上嘅美極,正準備放學。豬柳強趴喺地下,向你嘅背影伸手道:「留低我支美極今晚加餸啊!」你回頭,輕蔑一笑:
「憑我實力得返嚟嘅,點解要還,Yo你、Yo埋你媽咪!

(得到美極一支)
因為失去《道德經》
小癲
好好睇!!由道德經一出現笑到呢度!!lm
續9.

收拾完豬柳強、你心情大好,一路哼着歌一路彈吓彈吓。

「啦啦啦~啦啦⋯⋯妖。」又係嚟到嗰條熟悉嘅卷仔,你冷冷咁望住嗰個女仔口裏含住10支煙、右手揸住支打火機舞嚟舞去。你趕緊低頭裝作見唔到,急急腳逃離。

「喂、喂啊~唔好無視我啦~」個女仔連忙吐出口𥚃個10支煙追上來。你攰啦歎氣問:「你又有咩事啊?」佢臉上綻放了一個大大嘅笑容:「我想同你做朋友呀。」佢伸出手:「我係包包。」你皮笑肉不笑道:「我係凱婷,好高興認識你,拜9拜!」

「喂、喂、喂咪住啊~」包包著急地扯住你書包,低聲道:「我知道有個地方可以令你變強。」你停下了腳步。
Live到
再續9.
包包帶着你重新入返去學校,你哋係5樓盡頭一間殘舊嘅課室停低咗。你抬頭,搖搖欲墜嘅門牌寫住:「模型同好會。」

一開門,一個士巴拿直接迎面而來,士巴拿擦過你嘅鼻尖、又飛番返去。你嚇了一跳,凝神一望,發現有一個瘦弱男仔,正著住一套緊身黃色連體衣,一邊揮舞住士巴拿、一邊唱道:
「嘻嘻哈嘻,快使用雙截棍~」

包包叫道:「小龍!客人嚟咗啦,快啲招呼我哋啦。」小龍隨即停下來,向你拋媚眼:「Hello~coffee,tea or me?」包包十分鄙視咁擺擺手:「你收收皮啦,兩杯水得啦。」

包包笑笑口咁同你講:「佢係小龍,咪睇佢痴痴地,佢係一個出色嘅模型師,可以幫你升級、製作武器。」

A.製作美極加農炮(5樽美極+2枚火影手𥚃劍)
B.製作美極水炮(5樽美極)
C.升級火影手𥚃劍(1樽美極)
D.咩都唔做

提示:你有1樽美極,3枚火影手𥚃劍
提示:除咗考慮戰力之外,道具可能(因為樓主未寫)對劇情人物有妙用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞