菲林機討論 6

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
戴巴放毒喎

show 部分特別啲嘅垃圾咋
以上咁多野加埋都未必夠高階巴打一個body

其實我想放機
Fed-2 三舊水, 再送多條菲林軸(共2條)

巴打放我收!

其實我想放機

巴打放我收!

又變放機post

真係一條好特別既post

手頭上有
Voigtlander 35mm f1.4 vm mc
Voigtlander 35mm f1.2 vm I
Leica 50mm f1.4 Summilux ASPH LM

三張都係
Leica M6+ voigtlander 35mm f1.2 vm I

巴打用咩菲林?
我都唔知我係咪一玩俄仔血統嘅機就會有漏光之神照住
今日沖Lubitel 166+又見出事,痴鳩線

其實我想放機

巴打放我收!

點聯絡巴打交收

手頭上有
Voigtlander 35mm f1.4 vm mc
Voigtlander 35mm f1.2 vm I
Leica 50mm f1.4 Summilux ASPH LM

三張都係
Leica M6+ voigtlander 35mm f1.2 vm I

睇相唔似日本鏡
係唔係得我咁諗

Voigtlander真係唔係日本野啵好似係

Cosina voigtlander好似係日本
老福就唔係

voigtlander本身係德國,後尾俾cosina買左,除左個名之外基本上係日本野
呢部唔捨得又唔敢用

呢部唔捨得又唔敢用

你都收堆幾多珍品,幾時擺展覽
呢部唔捨得又唔敢用

btw 支鏡L39 Mount ?
連登SHOW機Party

不過我得一架 都係算
呢部唔捨得又唔敢用

係呀, 俄機同leica 都用得
呢部唔捨得又唔敢用

係呀, 俄機同leica 都用得

拆支鏡落黎玩
呢部唔捨得又唔敢用

全部都係啲少見不過唔貴嘅機
連登SHOW機Party

不過我得一架 都係算

一架都show 得
都係愛機
呢部唔捨得又唔敢用

全部都係啲少見不過唔貴嘅機

岩我口味

其實我想放機

巴打放我收!

唔好同我搶 我加多1蚊收
BTW type D2? 連唔連皮套?

其實我想放機

巴打放我收!

係就係D 型, 不過唔清楚點分係咪D2 喎
冇皮套

其實我想放機

巴打放我收!

Bob 哥幾時show啲4x5

其實我想放機

巴打放我收!

係就係D 型, 不過唔清楚點分係咪D2 喎
冇皮套

tg@ rayray970
又變(可能)show機相認post
菲林機討論 7
https://lihkg.com/thread/234877/page/1?ref=ios

其實我想放機

巴打放我收!

Bob 哥幾時show啲4x5

有咩好show
肥花又有部Graflex賣啦,不過今次唔係4x5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞