菲林機討論 6

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
盛賢B 區有相機師傅老余
大陸色影論壇褒貶不一同冇淘仔店

仲有一兩間二手舖 冇心機睇

有無尼康鏡

邊會冇尼康鏡丫 不過係香港或者淘仔買好過啦
想問下咁多位巴打 香港邊到多傻瓜機買?
想買olympus mju. 去過東昇同松屋睇 不過單反機多 昭和同imxxxxxxxground應該偏貴 同埋ebay買多唔多伏

mju 定焦個隻?
ebay 如果價錢合理可以一搏
我最近係街邊執個啲變焦mju 幾十蚊測光都準

係定焦個隻
巴打係咪係大南街個頭執?之前係東昇睇睇下有個呀叔帶左我去左一轉 都幾多野執下

Mju定焦 ebay個價都飛到上千幾。 不如放棄啦
個個型住鴨記可以幾十蚊執到,咪玩。 zoom就有機會得

mju 定焦 同K1000 都唔洗諗ebay 會平啲

仲諗到傻瓜機無炒得咁勁
今日用AX
彩圖麗唔知今日開唔開
彩圖麗唔知今日開唔開

紅日必唔開
今日用AX

前日去明珠沖菲林嗰時
佢知我自己有整機嗰啲
之後送左部壞光圈既Minox 35 AL比我
仲要連埋皮套 好新淨
尋日自己整翻好就即刻屌筒C200落去試機
出黎乜事都無,今次真係多謝明珠送部機比我去旅行
為左喺試機,未夠廿四個鐘燒左一筒

前日去明珠沖菲林嗰時
佢知我自己有整機嗰啲
仲要連埋皮套 好新淨
為左試機,未夠廿四個鐘燒左一筒

去緊明珠沖RTS+ Marko Planar影既相
彩圖麗唔知今日開唔開

無開 行過見到
今日用AX

Rts 反光板定快門唔怕出事?定已經整好咗?
前日去明珠沖菲林嗰時
佢知我自己有整機嗰啲
仲要連埋皮套 好新淨
為左喺試機,未夠廿四個鐘燒左一筒

咁正,送比你,呢部正野
我都想買不過都唔平
今日用AX

2015年最後大修檢查曬,good working order,同埋Serial 兩萬後

週末用左呢幾部咋

用lt-1 olympus傻瓜機影

週末用左呢幾部咋

睇黎巴打都收埋幾多野
今日用AX

2015年最後大修檢查曬,good working order,同埋Serial 兩萬後

Good 對部機有咩評價
屌,部Pentax mx 好似測光唔準咁,八成嘅相都過曝,明明係綠燈

週末用左呢幾部咋

睇黎巴打都收埋幾多野

周身刀冇張利
話說,lomo部即買即影可唔可以重覆用?見佢個機背可以就咁打開拎菲林出黎
今日用AX

Good 對部機有咩評價

好拿重
波多野巴打係咪識整Minox 35

放Contax g1 green label
100% work, 冇漏液
機身有使用花痕
冇跌撞凹

$900
想換G2

好吸引
但係呢排買咗鏡 好窮

放Contax g1 green label
100% work, 冇漏液
機身有使用花痕
冇跌撞凹

$900
想換G2

好吸引
但係呢排買咗鏡 好窮

G1 綠label邊使$900
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞