菲林機討論 6

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Lomo 400 + Marko Planar

邊度scan?

明珠,得閒先拿返Coolscan IV出來Scan
琴晚一睇 近排啲rolleiflex 咁抵屌既
好撚窮呀呢排
好撚窮呀呢排

有幾抵
好撚窮呀呢排

有幾抵

eBay 三四千有部3.5
雖然我冇深究佢型號
好撚窮呀呢排

有幾抵

eBay 三四千有部3.5
雖然我冇深究佢型號

果d 係最basic 果d Schneider 3.5 Rolleiflex. 不嬲都係34千...

其實咁多noise 係咪曝光唔夠?

我用電話睇又okay 接受到 電腦睇就好粗

係咪電話同3R 4R 相細 所以唔覺
電腦廿幾吋mon 放到鬼咪咁大所以乜都現出黎?

不過第一次聽菲林相有noise

唔係noise sorry

用咩菲林先?菲林度數愈高就愈粗粒

Portra 400
950 olympus om1 body only 會唔會太貴?
而家用緊35 sp

用咩菲林先?菲林度數愈高就愈粗粒

Portra 400

起呢啲粒好正常喎,想再幼啲用160

利申用開portra

課金

咩機咩Film

邊度scan?

屯門友
Ilford Pan400 谷沖1600
Olympsu XA3
係依悲買連續買2部SRT-100都瀨嘢 ... 又要退回賣家 ...
係依悲買連續買2部SRT-100都瀨嘢 ... 又要退回賣家 ...

唔使輸回程運費?

唔使輸回程運費?

輸咗,不過PayPal可以申請退回運費,上限$20 USD ....

唔使輸回程運費?

輸咗,不過PayPal可以申請退回運費,上限$20 USD ....

賣家退埋去係個程?
回程係賣家比定eby比?
有無詳情可以講下手續係點?

咩機咩Film

上面係Olympus Mju ii 咩film唔記得
下面係Nikon Fe Kodak colourplus200

唔使輸回程運費?

賣家退埋去係個程?

1) 一般賣去程運費,又或依悲退回,視乎買參加依悲的Global Delivery
2) 一般回程(退回賣家)運費要買家比,但有一些賣家你要求佢比埋,佢哋得肯。如果賣家不比,買家可以向PayPal申請退回部份運費,條件有tracking及有運費收據,一般會待貨件收到達賣家後退回,上限20美元(PayPal和依悲是兩間公司,依悲不會退運費)
3) 當收到貨件發覺有問題(例如,和賣家item description或相片有出入,或完前吾function, 或有玻損),首先先影下照片,用依悲message contact賣家, 要求退回貨物及退回全部費用(物件買入價錢加去程運費)。一般情況下賣家return policy都容許收貨後7天退回貨及貨件送回賣家後完銀逢還。若果不相信賣家,最隱陣係PayPal落一個訴重個案。退回貨件一定要有tracking code, 證明件貨已寄出,臨寄前件郵件影幅相及keep收據,一般買家要承擔回程運費,但可向PayPal申請退回部份運費,如上。

唔使輸回程運費?

賣家退埋去係個程?

1) 一般賣去程運費,又或依悲退回,視乎買參加依悲的Global Delivery
2) 一般回程(退回賣家)運費要買家比,但有一些賣家你要求佢比埋,佢哋得肯。如果賣家不比,買家可以向PayPal申請退回部份運費,條件有tracking及有運費收據,一般會待貨件收到達賣家後退回,上限20美元(PayPal和依悲是兩間公司,依悲不會退運費)
3) 當收到貨件發覺有問題(例如,和賣家item description或相片有出入,或完前吾function, 或有玻損),首先先影下照片,用依悲message contact賣家, 要求退回貨物及退回全部費用(物件買入價錢加去程運費)。一般情況下賣家return policy都容許收貨後7天退回貨及貨件送回賣家後完銀逢還。若果不相信賣家,最隱陣係PayPal落一個訴重個案。退回貨件一定要有tracking code, 證明件貨已寄出,臨寄前件郵件影幅相及keep收據,一般買家要承擔回程運費,但可向PayPal申請退回部份運費,如上。

想揾個平價又輕身又換到鏡既方案 有冇好介紹 部FE加埋碌鏡成KG重
想揾個平價又輕身又換到鏡既方案 有冇好介紹 部FE加埋碌鏡成KG重

近代少少嘅膠機
Nikon 唔熟,我自己有部mz3 好輕

邊度scan?

屯門友

呢間係咪OK 住附近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞