菲林機討論 6

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

一部fm2夠玩🤤

去鴨記買機有咩要注意?同埋邊間搵到正野?

都係一樣咁試機
注意就係好難搵到岩心水正野
鴨記兩公婆個檔會多D我覺得係好野的機 同堆好似多D款

兩公婆個檔唔係買就想試機

唔埋去亂㩒快門無乜野嘅^_^
去鴨記買機有咩要注意?同埋邊間搵到正野?

都係一樣咁試機
注意就係好難搵到岩心水正野
鴨記兩公婆個檔會多D我覺得係好野的機 同堆好似多D款

兩公婆個檔唔係買就想試機

唔埋去亂㩒快門無乜野嘅

屌㩒鳩錯制出埋啲戇鳩表情
有兩部fm2,但係近呢兩年產量極小...
筒supergold 400影咗成年,沖左出黎先知原來一年前影過d乜

影多D 有目的去影 / 街拍 可以燒得好快

影相唔係你想做就做,要個天批准

雨天

筒supergold 400影咗成年,沖左出黎先知原來一年前影過d乜

雨天

啱啱先喺電車上面亂Q咁影

通常用200/400

睛天,收細光圈影
陰天,開大光圈影
夜晚,開閃光燈影

唔會影死陽光好既日子

其實我係睇完有d劇或者電影既構圖,好想試下但係又搵唔到熟人試
後來轉輾到用菲林黎影車,2月尾個次megabox停車場搞車展我都用左菲林
Supergold 400 push 1600 咁影,反而出黎效果幾正

通常用200/400

睛天,收細光圈影
陰天,開大光圈影
夜晚,開閃光燈影

唔會影死陽光好既日子

其實我係睇完有d劇或者電影既構圖,好想試下但係又搵唔到熟人試
後來轉輾到用菲林黎影車,2月尾個次megabox停車場搞車展我都用左菲林
Supergold 400 push 1600 咁影,反而出黎效果幾正

如果用電影菲林影會點 想買卷電影菲林同黑白菲林玩

通常用200/400

睛天,收細光圈影
陰天,開大光圈影
夜晚,開閃光燈影

唔會影死陽光好既日子

如果用電影菲林影會點 想買卷電影菲林同黑白菲林玩

電影菲林其實係dynamic range高D 同埋有分tungsten(燈光片) 同 daylight(日光片) 除左呢兩點其實唔係真係好大分別
今朝fb睇到有個post圍插遊樂場但宜家唔見左 有無師兄可提供條link
今朝fb睇到有個post圍插遊樂場但宜家唔見左 有無師兄可提供條link

個post 我11點幾嗰陣有睇過 而家都搵唔返

睇左一半未睇哂 好想知多啲佢有幾仆街

我有cap個留言

我有cap個留言

些牙

我有cap個留言

些牙

留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞