菲林機討論 6

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
鴨街見到部都好過引
唔知用咩野底

似係617 or 624 正野黎

仲痴線過612
燒菲林一流

快d買黎玩下

無錢買 同埋無位安置

我依家要入多個防潮櫃

我都要 不過未諗到擺咩位

諗唔到防潮櫃放咩位 > 諗唔到部機放咩位 > 唔買得機

我都係 過年個陣買個40L現在已經爆咗

話時話巴絲們會唔會所有狗屎垃圾菲林手提電腦都放入櫃?

買多個唔插電嘅紅A箱
整張電子防潮卡
放啲小用嘅機鏡
膠機就由得佢

其實菲林要唔要防潮?
蘇聯垃圾出土

有咩用?

夾係枱邊, 木板上面 或者吉係棵樹上面嘅腳架

蘇聯垃圾出土

有咩用?

好實用
硬唔硬淨?
依悲買?

淘佬連運都要$230
不過日日帶機出街真係用得好快一個月用兩筒

同場加映愛機
蘇聯垃圾出土

有咩用?

好實用
硬唔硬淨?
依悲買?

香港多欄杆 好實用
蘇聯垃圾出土

有咩用?

好實用
硬唔硬淨?
依悲買?

香港多欄杆 好實用

幾年前ebay 買
有啲輕, 啲合金好似有啲脆
個設計幾實用

我個同事whatsapp 我話佢買左個德國造嘅
之後我先挖返我啲枱底野出黎影比佢睇咋
另外 有無厘頭FED Micron 說明書一本
有興趣嘅巴絲打可以送比佢J
都唔記得點得黎, 我都冇買過呢部機

我依家要入多個防潮櫃

話時話巴絲們會唔會所有狗屎垃圾菲林手提電腦都放入櫃?

買多個唔插電嘅紅A箱
整張電子防潮卡
放啲小用嘅機鏡
膠機就由得佢

其實菲林要唔要防潮?

放雪櫃有用d 本身個菲林筒都密封防潮

仲痴線過612
燒菲林一流

快d買黎玩下

無錢買 同埋無位安置

我依家要入多個防潮櫃

前年開始兩個40L,已爆,三機六鏡

仲痴線過612
燒菲林一流

快d買黎玩下

無錢買 同埋無位安置

我依家要入多個防潮櫃

三機六鏡
另外有無巴打知收藏家的防潮箱層板可以邊到買到?

無錢買 同埋無位安置

我依家要入多個防潮櫃

三機六鏡

淘寶有
又或者瑩記問下
點睇hexar RF?
點睇hexar RF?

好野來但大部左,同埋記得有個bug易壞

無錢買 同埋無位安置

我依家要入多個防潮櫃

三機六鏡

全部Contax咁,有無興趣接走D?

無錢買 同埋無位安置

我依家要入多個防潮櫃

三機六鏡

那有錢 更何況我連普通菲林都未識玩點玩德國機
點睇hexar RF?

Leica 以外,佢應該好過bessa R ?
點睇hexar RF?

Leica 以外,佢應該好過bessa R ?

哦你講M Mount個部,始終覺得佢大聲同電子野多左少少

三機六鏡

那有錢 更何況我連普通菲林都未識玩點玩德國機

日本機啫,唔係Contarex
平時用來用去都係G,CY真心太大部(我問題,買來買去RTS3同AX)
有冇巴打對vito B有認識

巴打入咗手?
有冇巴打對vito B有認識

巴打入咗手?

考慮中

要唔要過千
Zorki 4 50年同慶版試機相
Lens: Industar 61 L/Z 52mm 2.8
Film: Lomo f²

支鏡真係好Zorki,zorki本身就係形容詞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞