菲林機討論 6

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
入左部LeicaCL
想問下電池問題

粒水銀電好似唔再出 有咩替代方法呢?

625電?
鴨記可以搵到呢隻 $20一粒 不過1.5v

又或者淘佬呢隻 都係1.5v

有錢啲可以買呢隻 1.35v

又或者買個套

好似用返1.35V好啲
但WeIN聽講又好快用完

電壓唔同最大影響係測光 好似係
我又唔知快唔快用完 未用過 不過快用完可能係部機問題 熄左機仲有電行 所以快用哂
入左部LeicaCL
想問下電池問題

625電?

又或者買個套

好似用返1.35V好啲

我又唔知快唔快用完 未用過 不過快用完可能係部機問題 熄左機仲有電行 所以快用哂

實測過LR44 加adapter 跟追針測光
影彩負冇問題
用正片段估唔會靠個追針測光掛
有無巴打知今日OPP係唔係休息?好似唔係紅日

應該就有開嘅如果facebook無特別講

我見佢網頁寫休息中

我見佢網頁寫休息中

難分真與假
入左部LeicaCL
想問下電池問題

625電?

又或者買個套

好似用返1.35V好啲

樂天有減電壓adapter
入左部LeicaCL
想問下電池問題

625電?

又或者買個套

好似用返1.35V好啲

求其用625A咪算
彩負都唔爭好遠,個測光偏重影響仲大過果d電壓
入左部LeicaCL
想問下電池問題

625電?

又或者買個套

好似用返1.35V好啲

求其用625A咪算

625我都係去鴨記檔買8蚊粒 C1出口行到尾有檔整錶好似賣五蚊粒
曬好Lomo 400,好粗

有冇當200影?

我見佢網頁寫休息中

今日上咗去,有開
有冇巴打知道點解筒菲林沖完出黎啲色咁偏黃 日頭影 唔夠陽光定點?
利申 用ColorPlus

我見佢網頁寫休息中

今日上咗去,有開

Thanks 行緊過去買菲林

我當200影
再ev+2都覺得唔夠滑

Pearl
有冇巴打知道點解筒菲林沖完出黎啲色咁偏黃 日頭影 唔夠陽光定點?
利申 用ColorPlus

ColorPlus本身就黃,光位黃,暗位藍綠

有冇當200影?

求其用625A咪算

625我都係去鴨記檔買8蚊粒 C1出口行到尾有檔整錶好似賣五蚊粒[/quote]
Thx

咁我出深水埗買算

有冇當200影?

佢呢隻嘢本身過期已經粗,暗位或者under少少仲會勁多雜色點
Marko-Planar影毛係唔錯

求其用625A咪算

625我都係去鴨記檔買8蚊粒 C1出口行到尾有檔整錶好似賣五蚊粒

Thx

咁我出深水埗買算[/quote]
總之記得格價,我試過比人開價廿蚊粒大陸野
相機電池位扭唔開點算好
出盡力都扭唔開 佢又冇電
有冇巴打有計
相機電池位扭唔開點算好
出盡力都扭唔開 佢又冇電
有冇巴打有計

咩機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞