菲林機討論 6

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
嘩,contax645 要兩萬幾蚊
Btw大家出街會唔價買個盒裝住啲菲林

喺邊度睇?

Hkcamera

我好似見到你

有無見到凌師傅

堅? 雪櫃無位點算

咁咪唔好放到過期囉

有人建議放雪櫃 有人建議放衣櫃?應該點

邊個叫人放衣櫃咁大整古啊

舊時啲人真係放衣櫃 十幾廿年前

邊會
個個老師傅都擺雪櫃
包括我老竇

但真係好多家用嘅人擺衣櫃
我親戚正片都係擺衣櫃

點解要放係衣櫃

咁咪唔好放到過期囉

有人建議放雪櫃 有人建議放衣櫃?應該點

邊個叫人放衣櫃咁大整古啊

舊時啲人真係放衣櫃 十幾廿年前

邊會
個個老師傅都擺雪櫃
包括我老竇

但真係好多家用嘅人擺衣櫃
我親戚正片都係擺衣櫃

點解要放係衣櫃

唔知 啲人連機都擺衣櫃
岩岩先聽到凌師傅過有人搵佢整機部機好大陣臭院味?
順便介紹埋

我同hk camera 都一致認同
LR44 電用雜廠好過有牌子嘅
我自己試過用勁量同Max乜鬼 都好快用完
反而鴨記綠色包裝 10蚊一排個啲先襟

冇相
我個隻啲包裝仲dry 過呢隻

呢隻日本城,我覺得快漏汁
買一排一定用唔曬
我用maxell (即係hitachi)

呢隻work

順便介紹埋

冇相

買一排一定用唔曬

呢隻work

唔知有冇LR43
順便介紹埋

冇相

買一排一定用唔曬

呢隻work

唔知有冇LR43

去開鴨記問下應該有
冇都係淘仔囉

喺邊度睇?

Hkcamera

我好似見到你

巴打你認錯人了,我係佢Facebook 到見到咋

咁啱上去啱陣 有人問價
以為係你
留名
近排落雨都無影過相 唉
順便介紹埋

冇相

買一排一定用唔曬

呢隻work

唔知有冇LR43

去開鴨記問下應該有
冇都係淘仔囉

一排 玩淨4粒

喺邊度睇?

Hkcamera

我好似見到你

巴打你認錯人了,我係佢Facebook 到見到咋

咁啱上去啱陣 有人問價
以為係你

啱啱睇個價去到3萬幾

用左ektar 100嚟影
之後準備試agfa 400

頭先去咗明珠我真心認為高質素

明珠dev+scan幾錢

38, 算平定貴?

差唔多

屯門撚相認

咩菲林 啲色幾靚

同問

平到爆既ColorPlus 200

屯門圖書館
上網睇人講話LR44用到咁上下會跌電壓
係咪真有其事
定係其實都冇分別?

早排ebay買左部x370 沖完出黎係咁既樣。。
但又有啲係正常 想問會係邊個位出左錯?

快門打柴。

都係果句 試下換電先

我朋友部X370都係咁 開蓋睇快門直頭係開左一半卡咗係到 張張相都黑左一半
即刻拎左去整

我寧願影多幾筒再一次拎過去

我已經影哂了
諗住係淘寶買啲黎試下先

我上星期一都淘佬買咗十筒, 價錢上同OPP比較淘佬連運平五十蚊
所以我覺得淘佬大手入貨就性價比最高

KEYWORD: 上文照相

岩岩係樂玩公社到買,好期待

今次買咗幾多?

買咗十一卷 諗住影熟啲遲啲去旅行影

上文 話說係樂玩公社見到x光袋
想問下有冇人去旅行一定用x光袋先去
我上次去係去到買 影完返黎戈捲冇用x光袋都冇咩大礙

我已經影哂了
諗住係淘寶買啲黎試下先

我上星期一都淘佬買咗十筒, 價錢上同OPP比較淘佬連運平五十蚊

今次買咗幾多?

我上次去係去到買 影完返黎捲冇用x光袋都冇咩大礙

好似係千六以上先有影響
Btw 最好打返正字啦巴打
上網睇人講話LR44用到咁上下會跌電壓
係咪真有其事
定係其實都冇分別?

咁電池都有壽命嘅
LR44 用到咁上下咪換囉
帶相機出街袋多兩粒in case
菲林如果只係擺幾個月就用晒都要放雪櫃?

我就只會放啲臨到期或者過左期個啲

今次買咗幾多?

好似係千六以上先有影響

老老豆豆個袋貴過一百我都已經唔捨得寧願用舊錢買靚菲林

38, 算平定貴?

差唔多

屯門撚相認

咩菲林 啲色幾靚

同問

我想問ColorPlus同gold有咩分別?

有無巴打知有咩分別

今次買咗幾多?

好似係千六以上先有影響

平時用嘅200 400
係大陸地鐵度過過N 次機都冇事

今次買咗幾多?

好似係千六以上先有影響

平時用嘅200 400
係大陸地鐵度過過N 次機都冇事

我又想問月光片去到千六感光會唔會好多粗粒?

差唔多

屯門撚相認

咩菲林 啲色幾靚

同問

我想問ColorPlus同gold有咩分別?

有無巴打知有咩分別

聽講colorplus用既技術係舊過gold,有人話佢其實用返kodacolor VR 200乳劑
不過colorplus冇tech pub,比較唔到唔知真唔真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞