[Capsule] Nespresso 用家交流(5)

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
Lattissima 系列都係用蒸氣打奶架
球形嗰種?
我見一田有賣冰模不過好貴
係幾貴
不過岩用就好

想買/換機就去行下啦
Capsule有冇discount
可能買機送50蚊 coupon掛
應該好少直接做discount
畢竟最平已經4蚊粒都唔求啲咩啦
加埋奶咪最多10幾蚊杯出面邊到搵(安慰自己)
好似話通常都係啲selected member間唔中收到sms有優惠我都係收過一次
或者bundle先有discount
不過bundle啲嘢有啲又唔喺好啱
冇計
香港唔似台灣周圍精啡店同其他品牌capsule系統林立
冇競爭自然唔使特價益人
開始試下乜嘅味都加冰當凍飲(其實係清過期嘢)

頂隻india已經加奶去到1:1都好苦...
1:1緊係苦架
India陣辛辣口感好「公」
我都係隨意落大半杯奶加冰再打1 shot飲
反正咖啡味咁濃點溝都飲得出
其實就咁出mini有沒咩優惠
https://www.nespresso.com/hk/zh/order/machines/essenza-mini-piano-black-and-aeroccino-bundle

會唔會sogo 其實都係做緊依個價,有D 興趣買依排日日 WFH
好似個網無貨
我覺得好過上年嗰隻黑色杯喎
杯喺人都有啦如果又送杯大家肯定又屌
今次起碼有個50蚊Credit已經實際過之前
第二份會仲失望
https://www.nespresso.com/hk/zh/lattissima-one-coffee-machine-range

懶到仆街想飲latte係咪買依隻就得?
唔想洗mini都得,就咁自己加奶
係,入定capsule, 奶,一粒制就出曬,但你要煩洗
嘩!原來官網 nespresso expert cut 左
易賞錢標尾會
佢話懶到仆街, 咁應該唔係咁啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞