[Capsule] Nespresso 用家交流(5)

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
是但啦,沖得nespresso 都係貪快貪方便又唔太難飲,無理由為左d 週邊野買幾十排
掛耳式伏到癲
咩意思
睇豆,手沖揀深焙既豆基本上唔會有酸味,
如果真係好敏感既,就加埋唔好揀非洲豆呢個條件
我係唔鐘意食菠蘿 蕃茄呢類酸味食物
但橙 酸瓜(漢堡果隻)果類又ok
大家有冇推介奶用邊隻?thanks!
我當初都係咁諗
但用用下發現完全唔值
Ikea啲玻璃杯有幾款都仲靚啲又平
nespresso仲要襯埋隻碟根本冇機會會用
更重點係你要硬食佢果幾條冇得自己揀capsule
清水次次都差唔多, 但係㩒espresso差唔多少左一半, lungo又ok
禁40ml出20咁勁
會唔會set左野?佢好似有3隻出水量,除左espresso同lungo外,重有一隻係再少d既,不過係要set先會出
呢隻福建幫玩爛市,度度賣8x佢賣4x...
同平時差唔多, 你哋個水箱個盤會唔會有咖啡?
我都唔知係唔係唔小心set咗嘢
Pixie得兩種出水量炸
第三種ristretto size高階機先有制直接㩒出嚟
不如你試吓直接打熱線電話問nespresso 仲直接
打去問下先
其實官網嗰3 set套裝除咗有迎新禮物送之外,係咪冇特別平到?好似拆散開嚟買仲多d選擇
pixel好似有得入set mode 較出水量,巴打係咪唔小心入錯左set mode較左好少水出
Ching唔通係一路㩒實其中一個制出啡?
如果係就代表你自行設定個新嘅出水量
成日整
咁又另計
一次買咁多飲得曬咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞