[Capsule] Nespresso 用家交流(5)

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
上網睇過啲開箱,
Pro純粹喺水箱再大啲同埋沖咖啡同時打埋奶,
Plus就step by step, 但性能上無乜唔同啵
不過打出嚟又真係滑過普通奶泡機
唔可以,一定要放喺個sensor上面
係未出定唔打算出呀
我見英國creatista 系列都上左架幾耐
本來望到佢架uno 幾啱心水架
又有唔同顏色, 當屋企裝飾
睇你有無興趣玩拉花
我未買, 大約mini pixie 同citiz 各自加打奶係幾$到?
唔洗返工唔想入港島
就咁睇citiz靚d
Thanks師兄
我用for barista嘅植物奶都可以接受
當然冇牛奶咁好啦
不過都預左
睇你懶唔懶洗
Lattissima系列個奶盒用一兩次就要成個解體洗乾淨
我自己就懶到洗aeroccino都嫌麻煩
所以比我一定揀creatista
仲可以順便體驗下拉花
Pixie 1088+500 (milk)
Mini seems 988+500
兩部機差 100, 有咩分別?
純外觀分別
咖啡質量相同
有touch screen
hktv 都係 Mini seems 988+500
誠哥好似無依 set
Mini銷量不嬲唔錯
前排賣到斷晒貨
所以出面好少可會減價
呢個Discount其實係nespresso 官網自己比既
買Creatista 咩好on 8+1?
唔明你講咩
我指Creatista 貴咁多,咩唔抵
我幾時話唔抵
仲未明你想表達啲咩
其實大把人買嚟當擺設啦
如果唔喺多年嚟點會出咁多部咖啡質量一樣嘅機
主要係睇閣下喺實用派定追求生活態度
無錯,唔可以淨喺攞俾多幾多錢嚟衡量
如果真喺要咁計 可以去超市買三合一最平

同一個道理,淘寶手袋同名牌手袋既功能都係一樣,
但咪又係一堆人去買名牌同一個意思咋嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞