[Capsule] Nespresso 用家交流(5)

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
留名,六月買到而家飲左超過二十條,好抵屌
啱啱入坑

想問大家有無心得沖espresso tonic 用邊隻capsule 好
感謝推介等我研究吓先有唔明再上嚟問
三個月差唔多啦
其實creatista一樣方便架
只不過冇得打凍奶泡咁解姐
Ching成家都飲?
我引唔到屋企人飲
自己慢慢清極都飲唔完
一人飲兩粒
會唔會變味?
每日一粒一個月都3條,wfh仲會3個鐘飲粒當office啲咖啡機咁飲
雖然成9個月先過期,飲得咁快咩
好過香港隻奶壺,又要倒又要洗,香港又唔入呢隻
3個鐘一粒都訓到教
搵唔返之前邊個問外國買nespresso返黎有無保養

我尋日收到amazon uk買既lattissima touch,喺app個contact us度留msg問有無international warranty,俾完serial number同proof of purchase後成功reg到兩年香港保養
Amazon UK 買扺?我記得好似us先有免運
我上年年尾 mon 到最平 $100 鎊, 連運埋單 $140 鎊
跟住香港賣 HK$3000
要等,你知amazon d價錢成日唔同
我12號落單,扣稅價163gbp+普通運費26gbp
咁等咗一個禮拜佢都唔dispatch我走去live chat催佢,個CS就退運費、升級去快嗰隻delivery同俾多5gbp credit我下次用~
其實都唔趕用,錯有錯著變左免運埋單就係163磅

我唔夠膽講美國買都一定可以有保養,因為nespresso CS有特別提唔同國家d電壓插頭可能有分別,部機要同香港賣既exactly一樣先有保養~
抵到咁
我係前排wfh先想買....見就算$2000都平香港一截,但都驚驚地冇保養...又見你地話葵芳減五舊都有諗過好唔好喺香港買算
好彩最後懶....覺得葵芳好遠,amazon送到上門丫嘛
點睇Starbuck 啲Capsule?
貪佢喺HKTV買夠$200 就送貨。
反而Nespresso要$500 先送
買咗50粒
唔知HKTV 有得買Nespresso
一樣都係原廠送貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞