[Capsule] Nespresso 用家交流(5)

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
頭先試咗
原來同621果set唔可以一齊用
唔該哂
冇話抵唔抵。睇你想唔想要個杯or盒
冇需要既就散買算啦
無謂硬食自己唔鐘意既味

以前welcome offer 有另一款十條裝送cappuccino 杯,不過我估因為入面部分款式供應唔穩定所以落左架
深水埗特賣場,$19四粒

對落凍奶度都唔錯
部nespresso expert and milk 以為連咗個APP
就有唔同膠囊既食譜,原來得個幾隻味有
得Ispirazione Italiana 其中幾隻
仲以為隻隻味都有得簡佢個最佳建議
Ching有無試intenso?
諗緊買邊隻
有無現埸試?
我揀咗杯
有啲後悔
因為我只飲凍嘢,套杯唔夠大落冰/奶
我兩隻都有買

送每樣一粒俾你試
買三條送兩粒?
唔會 用capsule就係貪方便
上次送張$50 coupon walkin用唔用到?
齋出水都有苦味❓
用到呀
Ching唔怕咖啡因中毒?
有冇試吓出番十幾杯清水
而家仲有無試飮?
咁嘅疫情唔好諗試飲啦
買返屋企試好過啦
係喎, 冇試過呢點
岩先試左, d水味道又好似冇問題wo

因為專門店問同電話問, 都會問我d capsule 會唔會過期或者咁岩果批有問題
搞到我都好驚 到底係d capsule, 定部機, 定係我味覺有問題
定係根本冇問題 心理作用 我又飲埋d 重味napoli india架喎
但係我之前都試左好多種唔同味capsule, 就算唔鍾意果隻味都覺得好飲,
係係某一日老豆唔記得退cap開始 之後就開始有陣苦澀味
即係同一筒入面幾日前ok, 之後突然就澀左
試過沖朱古力果隻俾老母 佢都係第一次話好好飲
怪左之後俾佢都話有澀味 我都好R頭
之後前幾日再買左除磷劑同幾條新既返黎, 都係咁
我都係呢幾日上官網睇q&a先知只有 Envivo 同Kazaar 係特別高咖啡因
其中Envivo 我覺得好飲 咁樣知左應該會訂多幾碌
真係飲到OD咁濟 飲到焦慮
睇包裝Corto同Napoli都高咖啡因
一粒都成百幾mg咖啡因
望到其他味一般都係六十幾七十幾mg
一日一杯夠
napoli我仲通常兩shot咁飲
除非本身有心臟病個啲
否則成年人每日飲唔超過400mg都ok嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞