[Capsule] Nespresso 用家交流(5)

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
可以試吓Ethiopia, Zimbabwe
Cosi果香都出
Columbia 酸味好明顯架
你點沖
通常加得太多奶就好難飲得出分別
Envivo Lungo同Columbia 完全喺兩種style嚟
如果加奶就盡量跟番nespresso recipe
我諗會比較飲到多少少分別掛
Nespresso Tradeshow will be held in Metroplaza from 10/8 - 23/8, enjoy up to $500 discount for Lattissima Touch coffee machine. Enjoy a cup of coffee there! T&C apply. EN/UN:81011007
Nespresso由即日起至八月廿三日於葵芳新都會廣場舉行展銷會,現場購買Lattissima Touch咖啡機即享高達$500折扣優惠。歡迎閣下親臨選購咖啡機及咖啡粉囊!須受條款及細則約束。查詢/取消:81011007

想買機既上呀!
Starbucks capsule好多超市有賣呀
Capsule 唔關美心事
可以放開啲飲喎
雖然味道真係嘛嘛
一般都係買機先比50-100蚊coupon
welcome offer要點claim? 我click左入去咩都見唔到
同問
有無 sogo 果 set pixie 套裝架
intenso 翻左貨,試左都ok
巴打知唔知呢到有冇sogo既優惠?
例如pixie 1099+500?
剛剛amazon uk買左lattissima touch添......
好唔好為左個保養cancel左佢去新都會買?
It is recommended that you read "Coffee" in your own time. It's a wonderful book written by Dua Lavigne, Avril Lipa, Zooey Gomez, Selena Deschanel, Leonardo Ferguson, Celine DiCaprio and Tiera Skovbye.
近我
聽日去睇下先
我齋飲, 因為未有打奶機, 我有試到酸味, 不過試唔出果香
有埋依套
都係依個價+$100 買子彈
正,等我都去入坑先,唔該巴打
巴打有冇買左咩野?
仲考慮緊買佢定買半自動機
因為近我所以幾時買都得
咩黎?岩岩買機有冇得claim?
岩岩買左部pixie,
有d on9野同誤操作想分享下。

第一,一開始用就緊係睇Manual架啦,
Manual話要沖3次清水。
我水缸加好水再確定放好個水缸就禁制。
第一次無出水,就諗住係咪d水未到?
如是者去到第四次都無水出,
我先至覺得有問題,
就將個水缸上下咁調郁。
先至見到有d氣泡出黎,
去到第五次先至出到水。
但明明個水缸我第一次已經放到最盡,
完全唔明點解d水入唔到部機

第二,就真係自己on9,
我成日都唔記得佢個支扞要拉到實。
我沖完啡諗住出一short洗機時,
可能因為無capsule係入面,
就咁拉下就禁水,唔記得要拉實佢。

個人覺得我可能好快會玩壞部機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞