[Capsule] Nespresso 用家交流(5)

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
話口未完就...
無部十幾萬既專業咖啡機先同我講識飲咖啡
我覺得一粒5g粒幾好喎
我自己本身對咖啡因幾sensitive 攝取太多會唔舒服
完全唔飲又提唔起精神
一粒啱啱好令我提到醒又唔會令我唔舒服幾好呀
4-5蚊粒5g,又有service,合理呀
屋企人間唔中先飲下Decaf,買定兩枝喺屋企
如果豆機擺係到,佢地又唔喺成日飲,咪盞疏曬氣
所以我覺得capsule用真氣包裝咗幾好喎,
起碼唔洗我飲一種豆,成家個期都要飲同一種豆
無一樣嘢fit到所有人期望嘅
其實識唔少用開全自動機嘅人都有添置多部Nespresso
啱啱reg左會員但係冇左capsule迎新 得杯送 究竟幾時會有番
寄幾粒俾你

我過左期都照飲
上次飲左粒過左期成年嘅India
而家淨係送杯?
用app order果陣揀迎新優惠 (capsule加杯or盒)永遠出error
send email去問佢話要另外買環遊世界/精彩時刻果d套裝先有杯送
咪姐係叫我洗多5百幾蚊
唔係呀
個迎新都係叫你買佢啲套裝另外送套杯比你姐
你最好打電話問清楚好啲
啱啱入手。有無推介邊隻奶沖latte好飲?同埋你地落幾多ml奶?(利申:用aeroccino3打奶)
頭兩個印冇儲就由佢啦
就算你復興之源給左印
今年最多都係拎個環保袋+50蚊coupon
咁大鑊...呢個係好大既誘因令我唔買部機喎
人地係因為隔離屋裝修
啲曱甴湧哂入佢間屋先出事姐
你正常有清潔下都唔使咁擔心既
嗰個ching算係極端例子
係我嚇親你哋
見到即刻洗一洗office 個部
尋日買機,單係今日已經飲左四杯

nespresso 夠方便,之前用開個部espresso 機暫時由佢封塵

不過飲落覺得nespresso 既body 口感好似薄左少少,可能因為本身粉量少
巴打之前係用邊部espresso機?
可唔可以分享少少?
breville barista express
巴打你呢部其實好唔錯架喎,
Function又多,我之前都有諗過買,
但係over budget,同埋比較大部
算係幾好用,上年特價買,寄到香港4000蚊
做乜儲咁耐都唔飲
我就話幾粒限量版唔亂飲姐
其實唔明點解佢得5-6g粉出40ml
粉水比同正常espresso 差咁遠
部機無得出ristretto,有諗過自己手動出水,出少d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞