【一文睇清】澳洲優待香港人簽證措施

528 回覆
281 Like 7 Dislike
第幾頁?
未試過
一黎WHV 就長工
有生意仔請番香港留學生都係俾呢個數

利申:citizen
佢FB 我費事俾人屌宣傳 自己搵
飲食業
由白紙一張做起,做到而家經理級,
但呢條路絕對有血有汗,
最緊要係大家要將自己最好嘅一面表面出嚟,
世界上冇免費午餐,而且要接受當地文化,
香港你哋認為低賤嘅工種,
係外國工作唔會,因為職業冇分貴賤,
我哋係會尊重每一個人嘅職業
我知呀,大城市53900唔算難
果啲小粉蛆同藍絲有咩分別?一係匪諜
澳洲篩走藍絲對黃就少咁個競爭對手,唔通七百萬人減左bno三百萬人,澳洲中門大開歡迎晒咩?
你諗下點會無quota,有quota既時候就實有政治審查
65係入場要求,熱門科至少要95
個人睇法,佢應該係將香港人嘅485變做好似489/491咁,滿足某啲條件就直接pr,即係skip咗計分嗰部分
5 年之後呢個分可能就不值一提
巴打做邊行?
做Aviation慘過閪 人工低難搵工
諗緊讀返個master轉行等
唔會圍威喂囉 Melbourne Sydney呢d大城市香港留學生咁多都唔會小圈子到 Adelaide咁細就有機會
唔一定只請pr,我有識人本身香港做護士,
WHV嚟澳洲搵到工之後再去補讀返個澳洲學位,醫療方面人才係澳洲同樣比較缺乏嘅一種
傻啦,依家個分已經無得再高
無人叫你讀aviation
見唔止一個香港人係澳洲讀書但份人閪搞到冇香港人show佢唯有痴大陸仔玩
澳洲係想用香港人取代中國係澳洲留學生條數
又想要香港人材
但係單講門檻搞到咁麻煩,澳洲又唔係商機大
8成人都寧願去英國

睇下英國出哂大絕,50萬英磅以下既樓免稅

澳洲要人去建設,要人口,但係set到咁無確定性,失敗後果太高代價
最後人數唔會多
再讀過未有囉
香港 - IT狗
呢度 - 軟件工程師 + 幾盤生意仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞