【一文睇清】澳洲優待香港人簽證措施

528 回覆
281 Like 7 Dislike
如果BNO還好
拎廁所板,走咗,而本嘢又喺未來六年內到期嘅
咁到時成個春袋俾人揸住
介唔介意講下幾歲?有機會有冇考慮轉行?
如果一定要做返本行,係比較難,
我當時係選擇轉行,而家三十出頭,
又或者咁講,
假設澳洲比香港人5年係偏遠地區工作攞pr,
但偏遠地區多數係工廠農務業,你肯唔肯做?
收入同本地人一樣,工時亦唔長,只係工種你能唔能夠接受?
呢個就係我想帶出嘅訊息,如果想離開,先問下自己到底有幾想走?係咪可以接受到新地方重新開始嘅一切轉變?
我用政府個網計 491先有95分 189 190 既話無咁高分
咁pr滿足夠居住條件就可以考citizen㗎嘛
移得民就會想攞citizen,到時一攞到即刻取消中國藉
呢個真
189咪減返州擔嗰15分,即係80

但獸醫應該冇咁多競爭者,只係呢幾個月派俾nursing多啫
7NEWS 果D好多 五毛扮鬼佬搞分化
睇佢地FB 係冇相冇其他野 得張大頭同 英文名
又或者你lodge一個189eoi, 一個491eoi
所以我每次見到啲假ac會report,雖然唔知有冇用
太多蝗
睇職業,非熱門科65已经穩
姐係要老人家唔要後生仔?唔會掛
主要面對兩個問題
唔熱門隨時被剔除出名單唔奇
個skill assessment 要加埋年資
而冷門科工作崗位量比熱門科更少
攬炒眾籌:
https://www.gofundme.com/f/swhk-fundraiser

超過175萬美金 (USD)
視乎超額完成數目及政治形勢,將會預留俾多元化光復計劃 (e.g. 成立各地香港人/文化辦事處、支援民間議會等)以及 更長期國際遊說、文宣等各種行動**

金色字先係真正目標,救港要比登報更進一步。目前仲爭至少50萬美金,大家叫多2萬人平均捐200港幣就可以!!!

攬炒巴係外國被中共搵打手襲擊
冒生命危險為香港出力
加埋G20登報等等等等既功蹟
一定唔係人血饅頭
https://www.thestandnews.com/politics/專訪-國安法壓港-攬炒巴的-草根國際線-如何走下去/

樓主幫幫手pin
首先依加呢個方法同原本冇分別既話
咁有乜用
同埋依加唔係應該5眼接收"難民"定接收移民先
如果個scheme唔係9成9成功既話
即係有好大機會番番黎香港
你估如果64民運班人番中國會點
咪係,
根本人地想將難民放另外一氣隊
上面班人ON99拉埋一齊講
咁如果香港人同其他國藉一樣既話
咁個計劃要黎做乜?
你精鬼佬唔笨
佢都知係香港有真正危險嘅人好少
其他人都係想坐順風南移民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞