【一文睇清】澳洲優待香港人簽證措施

528 回覆
281 Like 7 Dislike
試水温咁所有科都fail一次下次pass
夠你玩8年
我都識好多日頭返工夜晚狂溫
到最後都冇all 8 7788 8777 之類
語言呢家野唔係努力就得
其實佢地日常生活 同鬼佬冇溝通問題
最後唔同夠高分敗走

你笑佢地唔夠勁我可能反駁唔到
但係唔好覺得達唔到要求就係懶 冇心想留
我諗我應該係睇中偏遠地區僱主擔保
讀社工可行嗎?佢都係係個list上面的
讀完可以留2年搵工 再加依家extend多5年
都有信心搵到工嘅
如果真係去到讀嘅話我會努力讀書嘅
不過想知如果淨係考慮移唔移到民唔理經濟因素嘅話應該揀讀偏遠地區嘅大學定係八大其中幾間嘅physio
因為唔太識技術移民個機制係點,呢幾日先開始諗 覺得好複雜
正常人唔夠分係會千方百計幫自己加分

連登仔唔夠分就屌人地政府唔係幫自己

我講白 d 啦不如

你老 又無錢 又無技術 又搵唔到真愛

仲要唔肯去捱

咁無人想要你 你留喺香港啦

反正支共都不屑害你 你乜都無
Er...你覺得香港多唔多非華裔社工
咁你又唔好咁講, 你係香港都揾唔到好多非華裔姑娘
明白了多謝巴打提點
我自己感覺社工一定要熟local culture否則點做case
不過我唔知有冇專target Asian community 既社工,等澳洲巴絲講
舊登芝麻街公仔頭像?
佢好似n年前已經係澳洲
你唔好拎你啲二元論出嚟笑大人個口啦
大把人肯捱亦都捱過最後敗走收場
由去讀書到做野到最後要返香港講緊最少都5年以上奮鬥同光陰
有技術有做野有俾學費讀大學
最後衰咩呀?係輸俾個高到癲嘅計分鬥獸場啊
報左先算喇 等佢收左我先再考慮之後嘅問題
Lm
如果唔夠人爭都俾 PR 你 咁比你高分嗰 d 人係乜野 ?

A joke ?

世界幾時係公平 ? Breaking news ?

Grow up, mate
英國佬久左我地架
Aussie 同香港乜關係都無 嚴啲係好正常 無人想收啲共匪腥港人
講真有得去,去澳洲好過英國
BNO都未出details
邊啲人話要行番t2或者其他現有visa?
巴打比人帶風向啦
Target Asian community, 其實即係變左每日講普通話服務大陸社區,你諗下係咪你想要既生活
僱主擔保唔易拎,除非人地一早講明肯保你
偏遠地區讀書係有分加,但除非你打後係諗住申請189,咁偏遠讀書加分果part先有用,申請190好似偏著重果個洲要唔要你呢科,僱主擔保就唔洗理個分,佢肯保你就得

申請491偏遠地區無記錯要過65分先有邀請,除非你計過本新要埋偏遠果個分先夠65,否則無需特意去偏遠讀,因為491visa 入面5住夠有3年有應繳稅年薪53900就可以有pr,當然魔鬼在細節,係偏遠區你搵唔搵到呢個數
出去睇下打飛機post,講到香港人好勁架
咁勁唔係唔夠人爭呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞