【一文睇清】澳洲優待香港人簽證措施

528 回覆
281 Like 7 Dislike
個個香港人等5年,5年後個分推到上天
無人知,
不過澳洲其實家下個方案望落唔算太嚴,
無理解錯嘅一係就要你本身係skilled worker, 一係就課金讀書,
咁就有最少五年

連登仔成日話香港人有錢又聰明,
咁人哋咪開個剩係收有啲錢/ 聰明嗰班
文科底,係咪有錢就收我讀agricultural sci
可以課金讀書又唔算太閪wor 主要係pr 條件未知
但呢班本身都讀緊/已經apply緊
所以其實唔多人受惠
澳洲:我地會提供途徑比香港人
連登仔:屌唔直接比PR我 垃圾國家!

好心啦連登仔
人哋唔係老奉幫你㗎
肯出聲肯出手仲想點呀
Extend咗五年時間比你,都搵唔到辦法留低就係你問題啦
如果無信心留得低嘅就乖乖哋去英國
無BNO嘅就等加拿大美國
如果係咁 就已經好好
所以我先話係唔係連未來(ie.下年報ug嗰班)都包埋
我見有新聞咁講
好心你啦
唔知實際操作難度就唔好亂講咩 「搵方法留低」啦
方法咪就無技術移民囉
宜家個分高到癲
5年時間最好結果都係加年資個part嘅分
對啲岩岩meet到65嘅人幫到啲咩
唔識就收埋把口啦
現實:途徑門檻係高到仆街 90%都申請唔到

好心啦連登仔
人哋唔係老奉幫你㗎
肯出聲肯出手仲想點呀
好心你啦
方法咪就技術移民囉
宜家個分高到癲
唔識就收埋把口啦
現實:途徑門檻係高到仆街 90%都申請唔到

好心啦連登仔
人哋唔係老奉幫你㗎
肯出聲肯出手仲想點呀
好心你啦
方法咪就技術移民囉
宜家個分高到癲
唔識就收埋把口啦
咁但係老實講, 係優惠左既, 少少咁多都算係既
雖然對大部分人冇咩用
試過有一兩輪100分呀

5年啲PY, CCL, PTE全部過晒期
有冇人會揀讀Archi
all 8唔係咁易
5年就為左個all 8, 最後都冇既其實會幾痛苦
呢科對應邊份skilled occupation 先
人哋移民制度就係計分
仲有全世界得香港人移民澳洲?
你唔夠人高分就係唔夠人高分㗎啦
使唔使送夠50分比香港人呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞