【一文睇清】澳洲優待香港人簽證措施

528 回覆
281 Like 7 Dislike
會過期呢樣勁驚
有伴侶個班又係勁驚, 都唔知分唔分手好,分手有分加
做到嘅唔洗靠呢個優惠都好有機會
連登移民澳洲post都開咗幾年
冇咩人關心啲中游分子

一講呢啲就有人拉到去要收啲咩學歷都冇嘅人
明明呢啲計劃應該最大化幫助岩岩pass個分個一大批人
拎個萬中無一嘅例子出嚟講有咩意思唔好將人地嘅功績套係自己身上
唔介意課金讀書,最驚原來最後pr難到上天
要申請189隨時都可以,根本唔需要佢多5年

如果到最後都係要189嘅話,咁我疊埋心水申請491/去英國算
唔係想串你,但上面話你唔識就收聲啦 冇講錯
咁係咪都要計分幫左咩野黎?
多5年搵工係好有幫助,冇錯
但5年之後唔夠分 要返香港同時 冇左隨時最寶貴個5年工作經驗返香港 真係等死
有本事去meet90以上嘅分
本身就唔志在多5年(實際係多3年)
最後幫咗邊個??
幫穩陣嘅人更加穩陣?
啱呀, 攬炒巴萬中無一, 其他人全部都係離地,啱架啦你唔離地你做左好多野, 咁去美國去加拿大嘛,佢地冇剩係開比離地撚, 何必執著澳洲
我覺得呢樣同 fresh grad 五萬人工一樣
留唔到/長期搵到工 既唔會想留言咁樣

好似你咁講可能我識人唔夠人中之龍
唔用投資移民 只係憑搵工拎到PR留到係澳洲 真係10個都唔知有冇3個
其實你話個分高到癲都局限喺想搞189但未夠分嗰班人,而且189都唔會係呢班人嘅唯一選擇,但仲有其他人拎住其他visa有受惠
我好擔心有人太衝動
見證過唔少人無奈離開澳洲
係和平時期還好,都話返香港再出發
香港幾年後唔知點
衰咗返嚟真係慘到一個點
講事實 條友又接受唔到
事實而加PR個分高到仆街 根本大部人拎唔到
不如你上網睇下咩要求先出黎討論啦
你夠分有本事 基本你世界各地你去邊到都得架啦
澳洲出名數一數二難
試下換個角度唔好當澳洲係走難途徑
當係現有移民政策有個好少少的安排
再考慮下過唔過澳洲會好d
不過偏遠地區啲額外分唔係得香港有
多其他國家嘅人3年搵工係優惠但真心有限
因為冇記錯3-5年年資都係加10分
有機會冇咗呢個唯一優勢
咁諗可能係最好
但係而家好多人唔心動
反而係咁俾人罵走難唔好怕失敗
怕佢地中伏
想問下如果去澳洲讀醫療科嘅話畢咗業可以技術移民or申請pr嘅機會大唔係諗緊去讀undergrad physio
咪就係 唔通90分 比多五年時間破百咩
physio唔驚啦
不過識唔少人狂fail
好難?有冇邊科醫療科係好大機會移到民又冇咁難想知狂fail係點,係咪會逼你退學
其實佢依家有話比香港個個scheme 係留完5年之後都要好似其他subclass 咁要鬥高分先有pr咩?
咩details都未出唔好亂誤導人好喎
先唔好講門檻啦 洗唔洗要求全8先留到

希望各位巴打都盡量溫定操定先
外國搵工 有全8 真係好幫到手
起碼你去到都同人溝通交流唔係小圈子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞