【一文睇清】澳洲優待香港人簽證措施

528 回覆
281 Like 7 Dislike
就算唔夠分
我建議5年入面
每日開tinder
是但搵個肥婆搞掂佢
人地得2年食肥婆
你食足5年
係咪好著數先
有一定難度囉 同埋好似每年先開一次
當你level 1 fail 唔比你讀level 2 但sem 2又唔會開返level 1
所以一炒就基本上defer成年

另外placement 合格都唔簡單 不過外國讀書都係睇你自己
比心機唔好掛住玩 都無咩大不了

利申:耳聞聽朋友講 熟悉朋友可以補充下
女比較易 男就比心機啦
Writing 8好難
唔係想串你
5年你都搞唔撚掂即係你都冇咩心留低
變相有機會第時要用福利養你,你問班 local 會點睇
writing 有得操唔驚啦
speaking 要浸就話姐
我識好多
人地坐言起行
考 ielts 唔得就 ppe
考撚到 superior English 過晒黎
坐這山望那山一事無成
佢地估就當係
上星期有人出 790 visa 我笑到肚痛
巴打 唔係話搵到工 夠收入就留到
我上面都提
你地自己連 list 都唔睇
我識唔少由 working holiday 轉 TR 再 PR 都有,睇下你地有冇心
個個都想做白領既,好老實,過主吧,無工岩你地
如果想係偏遠地區讀個社工master有冇得諗?
唔介意之後留係偏遠地區搵工
讀個下好似唔使去偏遠
PTE or Ielts冇全8諗都唔洗諗 仲要CCL 加埋係移民專業 有工作經驗同埋年紀岩先得 仲要早2年要couple依家又轉左single先有分加月d requirement 年年轉
唔好咁天真諗到拎澳洲pr咁易
係,但我唔係講緊計分嗰啲技術簽證

我有朋友做擔保要有2年經驗,但佢拎住485本身得1年半,仲有半年唔知要點搞,而家就解決左

又有另一個朋友嘅學校俾移民局查,拖左好耐而家讀緊diploma 但連cert3張cert都未出到俾佢,佢本身student visa 到今年完,如果拎唔到cert又係咩都無要番香港,而家佢多左時間追

仲有其他人其他故事,aim 189嗰堆技術人士當然唔稀罕,但有班人唔算高技術,英文能力有限,本身喺香港都無乜前境諗住去澳洲搵下出路,嗰班人真心覺得有幫助
我睇過係偏遠地區讀都有分加喎
去遍遠啦 最穩
但讀社工前景如何
有冇人有經驗分享
可能我唔熟sorry sorry
如果你預備之後係point based 就可能要
但如果有五年 485 visa 正路都已經搵到 sponsor 行另一條隊
呢個真
呢5分錯過左就冇得返轉頭
到時可能救你一命
speaking先最易
Information overload
我見本身佢地係偏遠地區讀書再係偏遠地區搵工
然後可以3年就申請PR?
聽過以前有pharm, 一共讀左8年先畢業
狂fail我都未見過, 但你諗下你個gpa會點
其實唔俾太多希望住。。。因為都未有實情,不過都想講講。。。

澳州啲 visa 好多時五年後會續多五年的。。。。。。正如 PR 五年限期坐唔夠都可以 extend 的

如果呢一刻左度右度 機會錯過就唔等人
我係佢就行 regional sponsor 快撚過 point based PR 啦
好似同一科 fail 兩次 會俾人出信
三次就 gg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞