【一文睇清】澳洲優待香港人簽證措施

528 回覆
281 Like 7 Dislike
我嗰時陪fd考
就咁睇一次佢官方channel 再做咗少少例題就差d全79
就係差listening

其實唔難

Ielts係deductive marking
有錯就逐分逐分扣
好睇臨場

肯操Pte一定穩定好多
你95 分點解唔直接 189 190
熱門職業?
問題係PTE冇咩source
IELTS勁多雞精班教你點考 又幫你分析晒d題型 每樣野要點答etc
利申 我為左考高分 唔係學英文
其實人地同香港無親其實唔一定要支持

內閣同在野黨support

過咗就靜靜雞算

如果唔係搞爛埋條pathway就麻煩
反而我想問

澳洲同英國
都係俾香港人長年期過去
但未有正式名份

咁呢段時間
實際仲係中國藉
只要支那喺當地駛橫手
好似大波驊俾人夾波返北京咁
其實都係叫天不應
即係個難度係難過ielts 9 幾級咁
冇得避
桂民海一樣係外國俾人夾走
佢唔俾你出境你都冇符,特別係你揸特護
就算澳洲俾TR PR都好
張visa都係痴落本特衰護照
係外國有咩事 你都只可以去支那領事館
仲有 你續passport Pr果d都要求佢
官方有個男人教
Youtube有一堆佢簡單講點考同點練
另外有個佢嘅網俾錢join有片睇有分析同有mock同exercise
跟住搵部 唔再用嘅電話洗咗佢再加太空卡裝wechat 裝經機app 同join d 強國人pte group / channel
就係咁覺得 多人反對唔知會點,影響2022大選之類就縮
難個位係邊?
講得快?題目難?定點
搵政府工就100%冇姐,仲有好多工請非pr ctz,
大家對澳洲有好多誤解,我同我partner未有身份但都有正當工作,努力爭取到僱主擔保同經理級職位,收入唔比本地人少甚至多過,最緊要唔好睇死自己,而且唔好去介意做咩職業,澳洲係藍領搵錢多過白領好多,同香港模式好唔同,真係要離開香港,首先要接受同適應當地文化,唔好攞舊有香港個套帶出去
快d靜落嚟就無人記得

個人認為本身呢個係5eyes/ us 俾落嚟嘅任務
Coalitions先提
如果唔係舊年labor 提嘅時候已經搞

執政同在野都撐
就唔會影響選舉

總之都係低調

你見咁多三毛/強國人喺fb page不斷引人屌就知咩料
依家唔會有貼label喎

當然就算你揸bno都可以唔俾你走

我本特護下年到期,打算用bno去同移民局update返資料
試下就知
考法好唔同
有d係要summarize一段speech
有d係好快讀一句嘢要你重複

考起好多人
我本行係做finance果邊
如果去到唔係做番eoi果份occupation
變相做多幾年都唔會有分加
但finance lee d得本特衰護照 要有人請真係好難
你Google睇下PTE知乎啦 考依D試 中國人好PRO
佢地刷慣刷熟
仲有廣州小粉紅

Hi 係你阿 Mon Po 狗 屌你老母
冇physical貼紙姐
但pr都係跟passport架ma
因為感覺189好似好難申請 同埋反正本身已經Regional住同做野 EOI 可以加多啲分?

獸醫係咪熱門職業?
有時都見到啲廣州人扮香港人

Liang—>Leung

Zhang—> Cheung

Li—>Lee
有得揀 唔想要支那source
4 月派得幾十個
D熱門職業都係95 分

你95 分佢一開就入應該秒邀直接變pr喎
https://www.e2language.com/Course/PTE

https://www.youtube.com/watch?v=1yun2nhygw0&feature=share
我淨係睇呢個channel 已經幾乎全79

利申ce al 英文 d/ c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞