【一文睇清】澳洲優待香港人簽證措施

528 回覆
281 Like 7 Dislike
同埋無咩分可言 係咪唔洗諗了 除非係嗰到嫁人
你講到唔係9成9成功就冇用,
依家就係話你聽,肯放長比你算係咁
冇可能你話留就留, 亦都冇可能放到咁輕鬆比你, 一黎移緊民班友屌到你飛起, 二黎收一班冗員係冇幫助, 唔好咁老定人地一定會整到好易比你
冇咩分可言, 讀書又唔好英文又唔好, 好難幫你喎姐姐
tr時已經要座底全6, pr冇全7唔洗諗咁制
冇人叫你去syd/mel city, 其它suburb 好平, big4 ibank 5點收工真係澳洲獨有,藍領仲高人工,好少工種係香港差過澳洲
你搞錯左,唔係你冇visa所以冇工請,係你冇永居所以冇工請。
係澳洲讀完書係可以申請temporary visa 兩年搵工做, 十個有9個都搵唔到係現實
而家唔知
不過暫時睇得你一個達唔到要求
其他連登巴絲
人均ielts 全8
讀skill list入面喲學科
唔洗靠pr搵到相關工
呢到個個都話搵到工
1。我個fd做personal trainer 都有人擔保
2。你做銀行,金融,Tech,engine 都大把人請,洗鬼PR

澳洲移民偏遠地區easy啦
真心想知 得本特衰護照
點先可以係Sydney搵到工
而唔係cv直入垃圾桶
個個都講到咁易

利申 做finance野
graduate visa另計 因為同我冇關
好似我lee d已經做左幾年野果d temp visa一定要employer sponsor
鬼得閒擔保我咩
我親人3年前同你一樣靠女人拎左pr。我唔知你邊度黎資料銀行 金融好易請

我親眼睇佢係香港5年經驗 考哂Cpaa cfa, 係澳洲一樣失業
平行世界就有 金融易
一係去做亞洲人firm 年薪最低工資4萬幾人工
grad有多幾年時間 未搵到正職前做uber加通宵工燃燒生命等運到
呢到成堆專科撚又話你聽咩
大把喎真係,你識中英文識asic 有cpaa cfa細firm爭住請啦
所以如果黎用working hoilday心態黎諗移民 係咪可以唔洗諗
ibank先成日用working visa 請到人
係呢邊working holiday過5年, 半工讀係咪都叫有d機會??
如果想去讀書,OT同護士邊個好啲
Agent 叫我考慮社工,我覺得嘥氣,唔係當地人撚請你咩
OT
護士
屌咁撚低人工
D航空公司食撚咗屎?
擺到明睇住人地想繼續考機師嚟食
OT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞