我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(4)

1001 回覆
21 Like 19 Dislike
咁我今晚收完機之後揾a2b2插
悠二話如無意外今個禮拜內
我都等緊
等睇苦主逐個開post 屌柒悠二
7日
星期一的苦主
祈求天父做十分鐘好人
留名睇戲
好大分別架
而家全部新底板都行daisy chain,如果4 dimm底板只插2 dimm,咁一定係插2, 4
3700X你在哪兒
即係a2b2?
總之由cpu開始數,第2同第4個ram槽
學到野
太耐冇砌
又係我問問題
前排想出H210箱,點知返去度一度發現唔夠位
唯有揀再細D既機箱
budget 10000 跟悠二 List 改左小小
想問下呢隻MITX仲可唔可以加風扇?又或者塔散可以再升一個Grade ?
因為我會打直放,預多左少少Budget搞散熱
另外隻牛換左750W,有冇需要換金牛 ? 想買勁少少for將來upgrade

1 x AMD Ryzen™ 5 3600X (預訂)
價錢:$1,750

1 x MSI B450I GAMING PLUS AC Mini-ITX
價錢:$899

1 x ADATA XPG SPECTRIX D60G (2 X 8GB) DDR4 3200MHZ C16 RGB — TITANIUM
價錢:$720

1 x Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$999

1 x Gigabyte GeForce® RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 8GB GDDR6
價錢:$4,099

1 x FSP RAIDER II Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$599

1 x Sharkoon 小悍將 SHARK ZONE C10 Mini-ITX (雙風扇版本)
價錢:$359

1 x Be Quiet! Pure Rock Slim CPU Cooler
價錢:$249

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,754
https://www.faroll.com/customize#MTI1NywxNjg5LDIxMjgsMjI4OSwyMzY2LDI0MjIsMzMzLDczMA
3300x同FSP牛到底幾時有貨
amd u 最快可能7月20號返貨
落左單 幾時會打黎CONFIRM 等左一日
全世界都等緊
吹春都無用
備貨中
等, 寂寞到夜深
我都唔係買AMD
一視同仁
一齊繼續叫春
無聊到連啲線點走都諗好埋
一早知要等十日先落單嘅仲算唔算苦主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞